FACEBOOK

Прокурорът по Мата Хари спря второ разследване на политик

Свързани новини

Прокурорът Ивайло Петров изпрати до 19 минути постановление, с което спира прокурорската преписка във връзка с натиск на определени лица за спиране на публикациите и разследванията на вестника във връзка с бизнес дейността на депутата от управляващите Петър Кънев – незаконните екостикери, които транспортният министър на Промяната Николай Събев обеща да спре, но не го направи, имотите, които продължава ударно да трупа по морето, хотела, намесата в местната власт.



Откъде сте чували за този прокурор ли?



„Боряна Бецова, Вихра Попхристова и Ивайло Петров. Това са тримата прокурори, взели позорното решение. Те са обслужили по най-грозния начин господин Борисов. Има неща, които да бъдат наричани с истинските им имена. Това са хора, които опозориха себе си и прокуратурата. Това тяхно решение се коментира в някои от посолствата и то не с най-любезни оценки”, заяви преди време за бТВ лидерът на партията от управляващото мнозинство АБВ Румен Петков по повод спирането от същия прокурор на разследването по казуса Мата Хари.


Става въпрос за снимките на чекмеджето на тогава премиера Бойко Борисов, на които се виждаха големи количества евро и златни кюлчета. Тогава прокуратурата заключи, че не може да се докаже, че кадрите са автентични, въпреки признанието на самия Борисов, че снимките са от неговата спалния и крилата му фраза за Мата Хари – фатална жена, която ги била фотографирала.

Прокурорът Петров цитира в постановлението си смущаващи неща – нарича „срещи” кореспонденция между лица, нарича „интернет – сайтове” имейли, което в никакъв случай не подсказва задълбочено запознаване с материалите по преписката.


Най-интересно е, че датираният от 20 май документ  заключава, че заплахите срещу основателя на 19 минути не били довели до нищо, докато не просто от медиите, а от наличното досъдебно производство от 14 март за палежа на входната врата на апартамента на дома на журналиста е видно, че истината е различна.

При сходен палеж загина тогавашният шеф на Центъра за градска мобилност Марчело Доковски през 2011 г., инцидент, отнел живота и на детето му, просто защото са отворили вратата.

Подобна подигравка е не само абсолютно недопустима за магистрат от Софийската градска прокуратура, тя е несъотносима към елементарните човешки отношения, защото в казуса с 19 минути и Петър Кънев не става въпрос за шеги и закачки.


Никой не е забравен и нищо не е забравено. Злото е бумеранг и се връща с двойна сила.


„Интересът клати феса”, но „силата е в истината”.  

 

Радостина Тонева


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени