FACEBOOK

Не уво, а съд за Рановски на депутата П. Кънев, стига му само удвоената поръчка за 7 млн. лв. за незаконните екостикери

Свързани новини

Най-накрая беше уволнен шефът на ИА Автомобилна администрация Бойко Рановски. Той нагло заяви по този повод пред Actualno.com, че причините за освобождаването му могат да ги кажат само тези, които го освобождават. "Само трябва да си сложа подписа", добави той, като уточни, че освобождаването важи с дата 16.02.2022 г.

 Ще напомним само една от причините да бъде засега само отстранен, а в бъдеще би трябвало да бъде разследван и съден – удвоената по неясни причини поръчка за незаконните екостикери, която наду цената на техническите прегледи с 20 лв., принуди автосервизите да купуват ненужна техника за система, която не съществува, а дори някога да проработи, далеч няма да обслужва всичките над 3 млн. български шофьори, които просто са натоварени с неприкрит нов данък в полза единствено на интересите на влиятелния депутат Петър Кънев.

В края на 2020 г. Изпълнителната агенция автомобилна администрация към Министерството на транспорта е платила на семейната печатница на депутата от БСП Кънев – Демакс, скромната сума от 5 897 142, 50 лв. без 20-те % ДДС или общо 7 076 570,40 лв.

Тепърва ще нищим този договор, защото първоначалната обявена стойност според документите от поръчката, с които разполагаме е 2 942 738, 60 лв. без ДДС „преди промяната”, както е вписано в книжата. Каква е тази промяна няма кой да каже!

Удвояването на джакпота без ясна причина и последвалите лъжи на Рановски за цената на стикера не са единственият проблем на тази поръчка.

Първо, тя е пусната месеци преди да бъде приета с единодушие на ГЕРБ, БСП и ДПС в последните дни на последния дълъг парламент законовото основание за въвеждането на въпросните стикери.

Второ, този текст е противоправен, тъй като нарушава чл. 105 от водещия за тази сфера на обществени отношения Закон за движение по пътищата, който категорично забранява всякакви неща да се лепят по стъклата, особено предните на превозните средства, защото пречат на видимостта, а държавата ни е водач в черната листа по смърт на пътя.

Трето, самата система трябваше да заработи на 12 юли 2021 г., но не работи и до днес. Единствено се печатат за сметка на данъкоплатците екостикери, чиито чипове не се обслужват от никакви камери и датчици.

Четвърто, тази работа и без екостикери и сега може да я върши тол-системата, абсолютно безплатно, стига държавата да поиска. И са пълна лъжа твърденията, че не можела, ако някой си номер бил зацапан – тя не просто фиксира номерата на превозните средства, но и още нещо.

Тоест, над 3 млн. българи плащат неприкрит нов данък Кънев, а всички – „компенсация” на депутата от БСП и неговата печатница, понеже по обясненията на колегата му от ГЕРБ Н. Ненков, бивш ресорен министър и зам.-министър, човекът трябвало да бъде компенсиран. Защо ли? Защото преди печатал винетните стикери и сега нямало какво. Аман от държавен капитализъм и олигархия!

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени