FACEBOOK

ЧЕЗ харчи 5,4 млн. лв. за ненужни стикери, които Кънев печата, а ние плащаме със сметките си за ток

Свързани новини

По някакво странно стечение на обстоятелствата, печатницата на Петър Кънев като шеф на Икономическата комисия в 4-годишното 44-то Народно събрание, печата абсолютно ненужни според действащи експерти от енергото стикери за ЧЕЗ. Тъй като от ЕРП-то ни отказаха съдействие по обема на поръчката, а в разговор със съоснователя на 19 минути червеният депутат Петър Кънев – в стил Иван Ангелов – Пилето, не можа да си спомни за колко пари е поръчката, доверяваме се на източниците ни от дружеството – 4,5 млн. без ДДС или крайна сума от 5,4 млн.лв. Идват от нашите джобове, защото се начисляват в сметката на всеки от нас – абонатите на фирмата.

Защо за ЧЕЗ е било важно да печата именно при Кънев?

Ами например, защото подресорна на неговата парламентарна комисия по икономическа политика е Комисията за защита на конкуренцията. Без нейното съгласие, няма как да стане и сделка за продажбата на ЕРП-то. Пак по случайност поръчката за стикерите и стартът на процедурата за пласирането на акциите на дружеството съвпадат във времето!

Може ли друг да печата лепенки в България? Може. А какво пречи чешкото дружество да ги поръча в родината си, в Словакия, в Индия или Китай и да ни спести пари, защото неговата печалба е гарантирана от държавата – 17%, а екстрите си ги плащаме сами като абонати? Нищо, разбира се не е пречело.
Кънев не отрече, че собствената му сестра е работила в ЧЕЗ, като той каза, че това било отдавна, ала не си спомня кога точно, но източниците ни, които първи информираха за това обстоятелство твърдят, че той явно пак е забравил – не било тъй отдавна.

Какво представляват въпросните стикери? Лепенка, която уж пази елекромерите!

Как точно „защитава”, след като лесно се къса с ръка, ножче или ножица? Никак, както твърдят от практическата си всекидневна работа енергетиците – така модната напоследък дума „изчегъртване” обобщава резултата.

Как точно се доказва кой е повредил стикера? Няма как, особено при външните.

След колко време се установява кражбата на ток и на кого точно се приписва? За дружеството няма значение. На никого не се приписва точенето на ток, понеже всички ние – абонатите плащаме и кражбите, освен стикерите, които уж пазят от тях.

От нашите източници разбрахме, че скоро предстои нова поръчка за стикери, въпреки доказаната им нулева „защита”.

Те са също толкова ненужни, колкото т.нар. екостикери, дето от 12 юли ще трябва да лепим по колите си и ще оскъпят до два пъти годишните прегледи на возилата на над 3,7 млн. българи.

За разлика от автолепенките обаче, стикерите на ЧЕЗ поне не са незаконни.

Казусът не е весел, защото си плащаме лобизма, но за десерт ви предлагаме забавната позиция на ЧЕЗ по темата, изложена пред нашите репортери:

„Здравейте, Слагането на стикерите е необходимо за защита на електромерите от нерегламентирана намеса. Стикерите се залепват върху средствата за търговско измерване, като имат три нива на контрол и множество защитни елементи. Това прави фалшификацията или незабелязаната интервенция върху електромерите практически невъзможна. По време на обществената поръчка и нейното изпълнение не е имало конфликт на интереси. Поздрави”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени