FACEBOOK

Ето ги многомилионните поръчки на червения депутат Кънев от ГЕРБ, МРРБ и АПИ мълчат и го прикриват

Свързани новини

„Задължили са ни със закон на поръчваме стикери за гражданска отговорност, от които няма нужда, защото нашата информация в системата е напълно достатъчна. Близко е до ума, че няма необходимост, най-добре е да отпадне, но сме длъжни да спазваме закона. От „време оно” все печатницата на Петър Кънев ни е партньор по печата. Всеки стикер ни струваше 1,40 лв. всяка година. Умножете по броя моторни превозни средства 3 752 566 и получавате сумата всяка година, но всъщност много хора внасят на вноски застраховките си, така че реално парите са пъти повече”, коментира пред 19 минути пресаташето на Гаранционния фонд. Една от институциите, които в качеството си на шеф на икономическите комисии на последните парламенти депутатът от БСП Петър Кънев е задължил да правят бизнес на семейната му печатница Демакс. Само от тези ненужни, а според чл. 105 от Закона за движение по пътищата – и незаконни стикери, той прави минимум 5 253 592, 40 лв. без 20% ДДС годишно при 1 лепенка на МПС, но реално милионите са много повече поради разделянето на застраховката на няколко вноски. Органът е натиснал другаря Кънев да свали с около 40% цената и благодарение на Гаранционния фонд и гражданската активност на 19 минути тя вече ще бъде около 90 стотинки, съобщиха още оттам. Значи досега десетки милиони лева годишно на българските шофьори и данъкоплатци са отишли зорлем в олигархините джобове. Честито!

Само за 2020 г. Изпълнителната агенция автомобилна администрация към Министерството на транспорта е платила на семейната печатница на депутата от БСП Кънев, издигнат от Корнелия Нинова за водач на третата най-голяма Бургаска листа на Партията в нарушение на нейния устав за 6-и мандат скромната сума от 5 897 142, 50 лв. без 20-те % ДДС. Тепърва ще нищим този договор, защото първоначалната обявена стойност според документите от поръчката, с които разполагаме е 2 942 738, 60 лв. без ДДС „преди промяната”, както е вписано в книжата. Каква е тази промяна? Как се обявява поръчка на 2 януари? Ще нищим темата. Въпросите ни до ИААА обаче са за 4 години. Не само за 2020 г. Интересно е да се види има ли вече поръчка за скандалните екостикери, гласувани в пакет от БСП и ГЕРБ дни преди разпускането на миналия парламент, които са незаконни, ненужни, но влизат в сила от този юли. Там е и „голямата лапаница”. Ще нищим темата и никой няма да се отърве от отговорност по нея – да е ясно на всички.

По еднотипни контракти с кабинетите Борисов 1,2 и 3 – последният е Договор № МС-20/ 05.03.2021 г. с предмет: „Изработка и доставка на изборни книжа и материали за произвеждане на изборите за народни представители за Народно събрание през 2021 г.“, през последните 10 години Демакс е взела милион лева. Общо са 10 договора, от които предпоследният е 98849, 85 лв. без ДДС, а последният е скокнал на 110 000,00 лв. Пресслужбата на МС ни ги изпрати до 1. Тепърва ще ги ровим за интересни неща.

Още не сме получили отговори от Министерството на регионалното развитие и строителството, където по неофициална информация от заместник-министър има предварителен договор за десетки милиони лева „за компенсация, че Кънев не печата вече винетки”, както и от Агенцията пътна инфраструктура към него. Защо ли мълчат?

Няма да ги оставим на мира!

Защо ли мълчат и от Позитано 20?! Този човек има сериозна заслуга за разгромния им резултат – най-ниския на Партията за 75 години избори от 1946 г. насам. С едни 40 000 лв. в плакати ли купи мълчанието им? Важно е да се знае позицията на БСП, понеже в парламента тя много се грижи за доходите на хората – ами 300 000 000 милиона от тях ще отидат за ненужните и незаконни екостикери на Кънев и цялата система от камери, вишки, рамки, други работи около оправдаването им.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени