FACEBOOK

Ето защо не трябва да даваме 300 млн. лв. за екостикерите: Просто е

Не сте забравили, ние също, разследването на 19’ за ненужните и незаконни екостикери. Само чакаме да се събере следващият парламент, за да поставим темата за отменянето им преди юли, когато трябва да влязат в сила и да удвоят цената на техническите прегледи. С едничката цел за наливане на 300 млн. лв. в семейната печатница на червения депутат Петър Кънев и други „обръчи от фирми ”.

Даже наши източници доложиха, че научената от 19 минути новина е предизвикала тежки разговори на издигнатия за нов мандат в нарушение бизнесмен – водач на бургаската листа, с ръководството на Партията, защото  бил спестил някои важни делови подробности. Бройни. Дали е така наистина? Все едно ни е, важното е да спестим хвърлянето на излишни пари на данъкоплатците, с които могат да се купят например немалко медицински хеликоптери и нови линейки. От които наистина има нужда.

Работата за 100% контрол върху екокатегориите всъщност е елементарна за айтита и струва никакви пари – хиляди пъти по-малко, отколкото ще вземат от джоба ни на данъкоплатци. На практика трябва да се съпоставят две екселски таблици за засичане на вече налични в държавните е-регистри данни.

България е най-покритата с „правоприлагащи инструменти”, както се изразяват специалистите, страна в Европа – това са 300 действащи контролни рамки по пътищата и над 100 коли на Националното тол-управление. Няма нужда от налагащите се с въвеждането на екостикерите нови рамки, нови камери, нови и нови стотици милиони лева инвестиции от нашите джобове на данъкоплатци. Вече сме платили всичко необходимо с 300-те милиона, които дадохме за 2 години за най-модерната тол-система в Европа.

Защо, ако не за корупция, направиха новия закон в тотален ущърб на 3,7 млн. собственици на превозни средства в страната?

Иначе съвременната и действаща в България система е много проста:

С наличната техника сега се отснемат над 2 000 000 пътни превозни средства на ден, всеки ден. За десет дни на практика на проверка минават всичките над 3,7 млн., които са в движение в родината. Отснетите им номера веднага дават информация за:

  • Екокатегория
  • Технически преглед
  • Застраховка Гражданска отговорност
  • Платени пътни такси

Всеки полицай има въпросната информация на служебния си таблет в мига на преминаване.

Понеже от предаването на Люба Кулезич по Евроком стана ясно, че се подготвят още едни стикери – за хладилните камиони и за возилата, които карат хранителни стоки и напитки, нека да е ясно: и тази информация вече я има в тол-системата.  

Освен, че са остаряла технология от миналия век, а вече сме в 21-вата година на 21-вото столетие, стикерите са КАТЕГОРИЧНО ЗАБРАНЕНИ ОТ

ДЕЙСТВАЩИЯ ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА! В неговия чл.105 е вписано нещо много просто и логично: стикерите, особено, когато са 4-5, а скоро и 6 изисквани по закон, пречат на видимостта.

Научен факт, както пише класикът.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени