FACEBOOK

Екостикерите били „компенсация” за загубени 17 млн. лв. от печат на винетки при депутата Кънев: Високопоставен източник

Приетите с пълно единодушие на присъствалите в залата на парламента 82 депутати от всички цветове (1/3 от 240 „народни представители” ходят на работа в един от трите си работни дни) екостикери се явявали „компенсация” за колегата им – шеф на Икономическата комисия Петър Кънев. Супер високопоставен източник от правителството използва точно тази дума, за да обясни по каква причина се налагат нелепите промени и печатането на абсолютно ненужни, та и незаконни лепенки, които ще удвоят цената на техническите прегледи на превозните средства.

Причината е, че той години наред е печатал винетните стикери в семейната му печатница Демакс. Откакто винетките вече са електронни, той не го прави. От което губел 17 милиона лева годишно и така вече втора година. Апропо, както информацията за винетките, така и всички данни за екологичната категория, за застраховката гражданска отговорност и останалите неща, за които се печатат ненужни стикери, от които губи цял народ, а печели само той, са в е- регистър. И само набирането на номера на автомобила стига на полицаите и сега, за да ги проверят. Нужда от лепенки няма никаква.
Кънев е известен с репликата: „В парламента съм, за да си пазя бизнеса”, която е изричал не веднъж и пред свои, и пред чужди.

Въпросът е с какво са му длъжни данъкоплатците, за да бъдат принуждавани да му плащат „компенсация”.

МВР, застрахователите, техните брокери, които не е вярно, че новите екостикери защитават, автосервизите и

шофьорите, които са като ято, ама числящо 4 милиона души, всички са ощетени от новата мярка, която е в полза единствено на червения депутат. Който против установените норми в Партията, както за нейните членове, така и за гражданската й квота, вече е преминал разрешените мандати в парламента, но се готви за нов.

Автосервизите ще купуват насила нови машинарии заради лепенките


Неприятна новина за притежателите и работещите в автосервизите е, че заради новите екостикери, от които няма абсолютно никаква нужда, тъй като МВР има всички данни за екологичната категория на автомобилите по тяхната регистрация, ще трябва да се снабдят с нови машини.
Най-важната част от това, което насила ще им пробутат, за да „компенсират” загубените от печатницата на семейството на червения депутат Петър Кънев пари от спирането на печата на винетни лепенки, са т.нар. четци. Първоначалната инвестиция ще бъде за сметка на сервизите, а според някои прогнози – на държавата, ако реши да ги „компенсира” и тях. Само дето подобен разход май не е разписан в бюджета. Разходът той е многомилионен. Няма данни за обявен търг за доставчик на техниката, нито за индикативни цени, които да гарантират, че няма да стане както винаги – да се надуе в пъти цената над нормалната.

Крайната сметка обаче ще бъде платена от всички притежатели на моторни провозни средства в цената на прегледа. Новите стикери ще бъдат двойно по-скъпи, а слагането им с включена инвестиция ще вдигне още стойността, въпреки че според закона всъщност само 0,25% от возилата ще бъдат наистина прегледани. Записано е в закона.

Следва...

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени