FACEBOOK

Червен депутат ще печата бюлетините, цената е двойна

Централната избирателна комисия, в която 2/3 от членовете са от ГЕРБ и БСП, а към управляващите могат да бъдат причислени човекът на СДС Ивков, счетоводителката от ВОЛЯ, за която сме разказвали и тримата патриоти, даде на „печатницата на БНБ” - всъщност 70% чужда частна собственост в съвместно дружество, да направи бюлетините за вота с решение 2195. Печатницата сама си избира подизпълнители, при това – защо ли – това става с леко заобикаляне на закона, който изисква при подобен вид поръчки частниците да спазват условията на държавните институции, когато правят търгове. Това става посредством вратичка в друг закон.

Още по-интересното е, че по странно съвпадение от 2013 г., когато французите поемат тази дейност, досега парите се увеличават приблизително двойно – грубо казано от милион лева на два милиона. А себестойността – консумативите, почти не са мръднали по цена, начело с хартията, която формира най-голям разход около и под половината от целия.

Дай, Боже, всекиму такъв бизнес от държавата.

Най-интересното е, че подизпълнител е семейната печатница на червен депутат. Който при безбройните си мандати в парламента и като шеф на икономическата комисия е участвал в направата тези условия за тези специфични дейности и поръчки, че на техните условия да отговаря чий мислите бизнес?...

Човекът е същият, който взема поръчката за новите, а също така ненужни и незаконни екостикери, които ще удвоят цената на техническите прегледи за 3,7 млн. превозни средства от България още от този юли.

Петър Кънев не отрича, помолен за коментар от гледна точка на конфликта на интереси. Защото, освен професионалния, тук има и морален: как хем си опозиция, хем властта ти поднася бизнес на тепсия. Ала той мълчи, казва, че "БНБ ги печата". 

ОТ ЦИК обаче коментираха директно: „Ами то е така през последните години, подизпълнител винаги е Демакс”.


Това е важно за гражданите на Бургас, където е водач на листата на БСП и на другите големи градове, начело със София, Пловдив, Варна, понеже първо в тях ще се въведат незаконните екостикери, ще се правят рамки за тях, ще се монтират много видеокамери, а от всичко това няма никаква нужда, защото може да става чрез съществуващата тол-система, за която сме платили 300 000 000 лв. и наличните електронни регистри. Няма нужда да даваме нови 300 млн.

За неприличните предложения в брой, които получихме, докато разследваме – четете скоро.

 Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени