FACEBOOK

Нинова уличи Кънев като „взел пари от ГЕРБ”, ала защо му гласува екостикерите и го издигна за 6-и мандат?

„Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред Позитано от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите. Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко- продажба на имоти, на горива. ВЕЦ-ове, назначения.  

Като сте казали А, кажете и Б”, съобщи Корнелия Нинова в „реакция”, както я е определил нейният пресцентър, ръководен от гробар – собственик на погребална агенция.

Кого е имала предвид Нинова, която всъщност вече 5,  не 4 години оглавява БСП? Кой ли е вземал парите от ГЕРБ през първата година?...Но нека да се върнем на мандата на последния кабинет Борисов 3.

Единственият виден представител на партията с обществени поръчки от правителството е Петър Кънев, както отбеляза първи Дончо Златев. Помолена от човек на 19 минути за коментар дали него е имала предвид, Нинова запази мълчание. Което в правото и в живота се приема като знак за съгласие. Кънев пък отговори на друг човек от 19 минути с: „Не коментирам”.

Странното е, че именно Нинова издигна за 6-и мандат, което е против собственоръчно наложения от нея устав стария печатар. И то като водач на листа в третия по важност и брой мандати Бургаски район. Не стига това, ами и като председател на групата на БСП в миналия парламент, броени дни преди старта на кампанията за изборите на 4 април, всичките й подчинени като един гласуваха в пълно единодушие с ГЕРБ пускането на незаконни и ненужни екостикери. Те ще струват на данъкоплатците 300 000 000 лв. грешна пара. Ще се печатат в семейната печатница на Кънев. Която, за да купи машината за холограмните изделия, беше спонсорирана пак при Борисов 3 с европроект по програмата на Министерството на икономиката за над 2 млн.лв. Все още министър във ведомството е чиновник, израснал под крилото на самата Нинова като зам.-министър на икономиката при Тройната коалиция. В последните парламенти Кънев беше и председател на ресорната Икономическа комисия на Народното събрание, което прави конфликта на интересен още по-зловещ.

Къневата печатница има предварителен договор за производство на 8-цифрена стойност още преди приемането на промените в Закона за атмосферния въздух за налагането на екостикерите, както разбрахме от Министерството на  регионалното развитие. За него тя вече е печатала други стикери, а новите „се водят като компенсация за спирането на печата на винетки от Кънев”, както бяха любезни да ни обяснят от МРРБ. Само напомняме, че според чл. 105 от Закона за движение по пътищата всякакви лепенки са напълно забранени, защото пречат на видимостта.

Това обаче не е единствената поръчка. От Централната избирателна комисия ни разказаха, че въпреки спечелването на търга от „печатницата на БНБ”, която всъщност от години е на френско дружество, „изборните книжа винаги ги печата Кънев”. Нека сега някой да си обясни защо партиите на статуквото толкова много си държат да има хартиени бюлетини, макар отдавна да е противно на закона.
Къневата печатница произвежда и скандалните протоколи, чрез които властта си добавя гласове на изборите – многобройни са изтеклите в медиите поправяни, преправяни и дописвани книжа от този тип, през които всъщност се броят резултатите. Както ни обясниха от ЦИК, това става по решение на Министерския съвет. Последният скандал с протоколите избухна в нощта на последните избори – на 4-ти срещу 5-и април. Тогава Мая Манолова настоя да бъдат контролирани фалшификациите в 23-и МИР – София. Фактите показват, че това беше последният преброен район в цяла България, където внасянето на данните от протоколите се проточи 26 часа след другите софийски и 44 часа след края на изборния ден, като приключи в 16 часа на 6 април по данни на ЦИК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени