FACEBOOK

Защо морският хотел на депутата П.Кънев не е деклариран?

Свързани новини

Завършваме сериала, посветен на морския хотел на депутата от БСП и кандидат за 6-и мандат (бие го само Лъчо Мозъка, който гони седми) Петър Кънев с обяснение защо червеният милионер не е декларирал обекта.

Не е, защото сградата е била построена върху общинска земя, която едва след това е купена от семейната фирма на бизнесмена Демакс и то на безценица – 13,5 евро на квадрат на първа линия в Ахтопол.

Не е, защото тази зона, в която е издигнат хотела, по закон е абсолютно забранена за строителство – тема, която сме обсъждали и при други подобни казуси – например вилата на експрезидента Плевнелиев край Черноморец.

Не е и защото барманът и момче за всичко в хотела ненадейно е издигнат с решаващата помощ на Кънев за кмет на черноморското градче, но от„противниковата” партия ГЕРБ, чиито правителства дават на червения депутат огромни поръчки – 14, 658 млн. лв. само за април 2021 г. И то при наличен кандидат за кмет от БСП. В резултат от политическото хамелеонство обаче е узаконена след 4 години откази незаконна преди това сграда на Кънев.

Каква и причината тогава?

Просто Кънев е дългогодишен председател на Комисията по икономика и ТУРИЗЪМ в Народното събрание, а преди това неин важен член. Това би бил ярък конфликт на интереси.

Вярно, той не се е притеснил, пък и нито КПКОНПИ, нито прокуратурата го питат и го разследват за друг един конфликт.

ДЕМАКС, в която фирма той е декларирал собствеността си, е декларирала усвояване по проект проект BG16RFOP002-3.002-0083 на стойност 2 245 318.00 лв, съфинансирани от подопечното му като шеф на икономическата комисия Министерство на икономиката по програмата ОПИК.

За какво са похарчени парите? За „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация 9-цветна УВ флексопечатна машина“. Иначе казано – машина за стикери!

Същите, които ще бъдат въведени в деня след изборите – 12 юли, а поръчката с авансово плащане за тях, както публикувахме и съответния документ от ресорната Изпълнителна агенция Автомобилна администрация към Министерството на транспорта,  вече е факт. Само за 2020 г. Изпълнителната агенция автомобилна администрация към Министерството на транспорта е платила на семейната печатница на депутата от БСП Кънев, издигнат от Корнелия Нинова за водач на третата най-голяма Бургаска листа на Партията в нарушение на нейния устав за 6-и мандат скромната сума от 5 897 142, 50 лв. без 20-те % ДДС. Тепърва ще нищим този договор, защото първоначалната обявена стойност според документите от поръчката, с които разполагаме е 2 942 738, 60 лв. без ДДС „преди промяната”, както е вписано в книжата. Каква е тази промяна? Не е ясно.

Не е ясно и кой ще печата бюлетините за изборите, които въпреки машинния вот, ще бъдат произведени спрямо завишения брой на избиратели, който – както дори НОИ протестира – е по-висок от броя на цялото население на България. ОТ БНБ, чиято печатница по закон трябва да ги изработи, а тя без да има нужда преотдава работата на печатницата на Кънев Демакс, мълчат. Не отговарят на зададените им от 19 минути въпроси.

Но ние търпеливо ще изчакаме. Няма къде да ходят – задължени са по закон от една страна, а от друга скандалът вече е прекалено голям, за да замитат туй-онуй под килима.

Следва продължение, а за десерт – голямата тайна на Кънев – едно доста шокиращо видео. Но всичко с времето си.

Снимка: БГНЕС

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени