FACEBOOK

БНБ прикрива соцдепутата Кънев, жената на Д. Добрев, дъщерята на шефката на КЗК и тв морализатора Р. Ненков

Свързани новини

Въпреки че е задължена по закон, БНБ точно една седмица отказва да даде обществено значима информация по трудоустройването на роднини на хора от върхушката на старата власт на твърде добре платените работни места в централната банка, където се вземат не 12, а 20 заплати годишно. Медийният съветник на управителя Ани Димитрова, която се отличи завинаги с блестящия пиар, който правеше на кабинета Орешарски, си търсела работа, твърдят в гилдията. Не знаем кой би я взел, след като прочете простите факти и обективната истина:

Първата, за която запитахме БНБ и не получихме отговор, но която проверихме беше Александрина – дъщерята на бившия от седмица шеф на ДАНС Димитър Георгиев. За наше щастие тя сама е описала в своя фейсбук, че е започнала работа в БНБ преди да е завършила образованието си, на което без друго е отделила по-малко от две години, с което подобри рекорда на бившия икономически министър Емил Караниколов. Което означава, че тя е назначена в нарушение/заобикаляне на закона. С предишна единствена месторабота – шафнерка/стюардеса на автобус. В момента, от началото на годината, тя е вече служител в най-отговорното звено на централната ни банка – надзора. Оставяме настрана въпроса има ли държава, където щерка на управляващ тайни служби в продължение на 6 години оставя толкова много информация на стената си, която може да бъде използвана вскяк от всеки. Отговорът е: няма такава държава. Само това да беше, професионализмът на бащата, оглавявал контраразузнаването ни толкова години, очевидно не е завиден – това са елементарни, но много излагащи на риск обстоятелства.

БНБ отказа, след 10-дневно чудене, да ни даде информация за нея с оправдание „лични данни”, което е абсурдно. В публичния сектор не само имената, позициите, конкурсите, но и възнагражденията са обществена информация.

А ние питахме не само за нея, а също за:

Живка Добрева, съпруга на бившия икономически министър и депутат от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-ото, 44-ото и последното 1-месечно 45-о Народно събрание Делян Добрев, станал най-известен с Кумгейт

– освен над 100 млн.лв. от саниране, семейните фирми на първата му братовчедка бяха включени от най-престижното немско издание Шпигел и в мегаскандала за корупция с маски, който 3 месеца тресе Германия.

Боряна Ненкова – Савчева, дъщеря на председателката на Комисията за защита на конкуренцията с удължен в последните дни на мнозинството на ГЕРБ в 44-ото НС мандат Юлия Ненкова, бивш зам.-кмет по правните въпроси, както и на бившия конституционен съдия Румен Ненков, който през последните дни се яви виден тв морализатор и тълкувател на обществените процеси и върховенството на закона. Дамата е и сестра на депутата от ГЕРБ в 5-те последни парламента Александър Ненков, чиято съпруга пък беше трудоустроена в групата Булгаргаз – също държавна хранилка с тълсти заплати от нашите джобове, макар да е на огромна загуба.

БНБ, която има собствена печатница, отказва да съобщи също, въпреки че е длъжна по закон, дали отново ще използва услугите на фирмите на червения депутат и кандидат за нов мандат Петър Кънев за превъзлагане на производството на бюлетини, което е отчайващ конфликт на интереси. За вота на 4 април банката излезе със смехотворното обяснение и ярка лъжа, че използвала услугите му – без задължителния по закона за обществените поръчки конкурс, поради „изключително съкратените срокове”. За работата, която отнема на голяма печатница часове, БНБ имаше на разположение 33 дни. Неофициалното обяснение беше „ами той винаги ги е печатал”, което също не отговаря на истината, освен че не може да бъде аргумент, особено от институция от ранга на БНБ.

Голяма злоупотреба има и при парите, отпуснати за предпечат в отделна поръчка и също на фирма на Кънев от групата му Демакс – 108 000 лв. за нещо, което струва 50 пъти по-малко.

Този път БНБ се задоволи да прехвърли топката на ЦИК, като се опита да си измие ръцете. От Централната избирателна комисия, разбира се, уточниха, че не те избират подизпълнители на печатницата на централната банка – тя сама го прави.

Ние, разбира се, упорито информираме Европейската централна банка, която е „шапка” на БНБ след влизането ни в Европейския банков съюз през лятото на миналата година, за чудовищните методи на управление и комуникация в нея.

В следващия брой очаквайте: Как съпругата на шефа на БНБ с 1200 лв. заплата купи акции за 50 бона и спечели 22 480 лв. от ценни книжа. А, ако решим, ще свидетелстваме и какво ни предложи, за да си „затравяме устата”!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени