FACEBOOK

Недекларираният морски хотел на депутата Кънев на общинска земя по €13,5/м2 и как Ахтопол остана излъган

Свързани новини

Защо наричат червения депутат в последните парламенти и кандидат за нов мандат като водач на Бургаската листа на БСП, нищо че е от Ямбол, ВЛАСТЕЛИНА НА АХТОПОЛ? В следващите броеве ще ви разкажем. Започваме историята от неговия хотел, който адвокатът му точно така и нарече – негов, въпреки че не е е деклариран пред КПКОНПИ между 50-ината недвижими имота на собственика на Демакс. Това най-вероятно е първата, но далеч не единствената собственост на Кънев в южното курортно градче, където той е превзел не само земите, но и кметството. В няколко епизода ще ви разкажем как. Започваме от разказа на Биволъ за хотела на Кънев:

„През 2003 г. фирмата ДЕМАКС купува отстъпено право на строеж с 4 етажна сграда на груб строеж от КАЗ – Чапан ООД и заявява пред община Царево намерението си да построи ведомствена почивна база с капацитет от около 80-100 легла, басейн, тенис корт, рибарски ресторант и паркинг.
За целта е предложено частично изменение на ПУП за парцела, одобрено от Общинския съвет в Царево, който обаче изрично посочва, че в заданието за проектиране трябва да се оформи пешеходна алея покрай морето.

  

Следващата стъпка на депутатската фирма е да придобие и земята под постройката. Това се случва в началото на 2005 г. и ДЕМАКС става собственик на терена срещу приятната цена от 27 лева на квадратен метър (б.р. цената от 13,5 евро е поне десет пъти по-ниска от реалната и не е ясно защо общината е

лишила данъкоплатците от доста пари, освен че тогавашният кмет е червен, а Кънев е депутат от БСП).

Договорът за продажбата предвижда все пак фирмата ДЕМАКС да изгради прилежащата инфраструктура, алеи, осветление и озеленяване. Тя трябва също така да построи сграда за рибарското сдружение на стойност от 50000 лв.

Ако не спази тези клаузи от договора до 3 години след сключването му фирмата дължи на общината люта неустойка от… 20000 лв. (б.р. Кънев не ги спазва и над 3 години по-късно – вижте снимката от 2010 г.).

Въпросът дали неустойката е платена остава открит, но темата с почивната ведомствена база за отрудените работници на депутата Кънев очевидно вече е закрита, както и пешеходната алея за достъп до брега”.

В момента работещите в хотела на Кънев са с 3 заплати назад без един – бармана, който червеният депутат наложи за кмет от ГЕРБ. За него и „тайното” му средно образование – в следващия епизод.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени