FACEBOOK

Как БСП-депутатът П.Кънев даде бармана от хотела си за кмет от ГЕРБ на Ахтопол и какво взе насреща?

Свързани новини

Червеният депутат Петър Кънев получи само през април – месеца на последните парламентарни избори и на краткия 45-и парламент поръчки за 14,658 млн. лв. от кабинета Борисов 3 след стотиците милиони по време на управлението на ГЕРБ, на който уж е опозиция. Но той е отишъл много по-далеч в единението. Дал е бармана от хотела си, на 33 г., със съмнения дали има диплома за средно образование, за кмет на градчето, но от ГЕРБ. При наличен кандидат на БСП. Срещу което взема нещо на свой ред при договорката с общинския кмет, който 4 г. е отказвал заменка на червения депутат и бизнесмен. Ето историята, описана от най-силния регионален черноморски сайт Флагман:  

„Служител, който всеки месец чака заплатата си от депутата от БСП Петър Кънев, ще бъде кандидат-кметът на ГЕРБ за Ахтопол, научи Флагман.бг. 33-годишният Станислав Димитров, работещ като барман в хотел Невен, собственост на червения народен избраник Петър Кънев (б.р. имотът не е деклариран пред КПКОНПИ). Той е изцяло ново лице за структурата на ГЕРБ в Ахтопол. Тя практически се разпадна, след като преди седмица Атанас Желязков, управлявал в последния мандат обяви, че напуска омерзен от начина на управление на общинския кмет Георги Лапчев.

Станислав Димитров е единственият, навил се да влезе в на пръв поглед предрешената битка – срещу Желязков, който се приема изключително добре от местните.

Кандидат за кмет на Ахтопол имат и от БСП – Радослава Кючукова”.

Кандидатът, който е нов за ГЕРБ и няма собствени пари за инвестиция в кампания, каквато е практиката за правенето й, изненадващо побеждава с 425 срещу 336 гласа. Това става през есента на 2015 г., взема и втори мандат през 2019 г. Но Флагман разкрива още нещо:

„Калинка с осми клас ли е кметът на Ахтопол Станислав Димитров? Отговор на този въпрос Флагман.бг не успя да получи от самия градоначалник, който увърта и нито иска да покаже дипломата си за средно образование, нито да каже какво и къде е завършил. Роден е през 1977 година. Завършил е основното си образование в Ахтопол, след което приет в Професионалната гимназия по железопътен транспорт Никола Корчев в София. Информацията оттам - нататък е противоречива. Според едни е учил 2 г. в София и е прекъснал, според други е изкарал едва няколко месеца в столицата и той се завръща в Ахтопол, където първо се занимава с риболов, а след това се управлява семейната кръчма. Трудовото му битие продължава в лятната хасиенда в Ахтопол на червения депутат Петър Кънев, където настоящият кмет от ГЕРБ е момче за всичко – домакин, пазач, рецепционист.

Той щеше да остане встрани от прожекторите, ако през лятото ГЕРБ не го бяхаиздигнали за кмет на Ахтопол, след като старият управник на морското градче Атанас Желязков омерзен се дистанцира. Според неофициални източници, хората на Лапчев са нямали особен избор. Четирима кандидати преди това са им отказали, за да стигнат до Станислав Димитров, представен като нов за политиката кадър, местно момче с умения и знания да управлява Ахтопол.

Станислав Димитров: Тайна е какво съм завършил

- Г-н Димитров, при нас пристигна изключително достоверна информация, че Вие нямате диплома за средно образование. Учите ли в момента?
- Ама… Моля Ви… Кажете, ако имате някакви сериозни въпроси.

- Не, г-н Димитров, това е сериозен въпрос. Имате ли диплома, или учите в момента?
- Това е несериозен въпрос…

- Къде сте завършили и какво?
- В София.

- Какво сте завършили в София?
- Е, сега! Това е тайна!

- Как така тайна?
- Добре! Завършил съм образованието си в техникум, свързан с технология. Технолог съм.

- Технолог на какво, г-н Димитров?
- На различни видове машини.

- Г-н Димитров, според информацията, с която разполагаме, Вие сте с 8-ми клас.
- Глупости. Вие сте сериозна медия. Не знам как изобщо обръщате внимание на такива запитвания.

- Бихте ли ни предоставили поне името на училището, което сте завършили в София?
- Техникум съм завършил в София. Това е достатъчно.

- Кой техникум? Има ли нещо общо с железничарство?
- Не, не, не, не, не. Нямам общо. Не съм към горските, моля Ви. Казах Ви – технолог, работа с машини, металообработване и т. н. И в тежката промишленост. Мхм!

- Надявам се да не ме излъгахте сега!
- Не, не, не. Със сигурност информацията ще се потвърди може би… така че няма какво да доказвам.

- Аз искам да си потвърдя информацията, но Вие не ми давате шанс. Кажете ми поне името на училището.
- Завършил съм ЖП техникума в София.

Следва


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени