FACEBOOK

БНБ измисли още 1 поръчка за Кънев, другият печатащ бюлетини е топмасон със соцминало

Свързани новини

БНБ, след като реши, че сме приключили темата с бюлетините, а не своевременно, все пак благоволи да ни изпрати високомерен отговор за преотдаването на част от поръчката за 7,5 милиона бюлетини за поредни избори, която отдава на Петър Кънев. Друга негова семейна фирма Демакс Ди Пи Ай АД ще вземе пари за нещо като нищо на света. Ето как е описано от БНБ: „за изработка и поддръжка на дигитална система за верифициране и електронно одобрение (чрез електронен подпис) на съдържащата се в бюлетините информация от всички РИК, респ. ЦИК, за партиите, коалициите и независимите кандидати, в съответствие с изискванията на Изборния кодекс и съгласно изискването на ЦИК , т. 2.3. от Решение № 687-ПВР/НС от 06 октомври 2021 г”. Цената на този плеоназъм остава тайна, въпреки задължението на централната банка да я обнародва.

Напомняме, че фирма на червения депутат получава 108,5 хил. лв. за предпечат на бюлетини избори поред, при положение, че истинската цена на тази услуга е от 2 000 до 5 000 лв. Отделно е и печатът на изборни протоколи, които пак Къневите фирми правят.

В друга страна някой да бъде водач на листа и сам да си печата бюлетините и протоколите за изборите просто не е възможно, а ако се разкрие би разтресло политическата система. У нас не е така.

Слава Богу, при стигащи до 600 000 „невалидни” бюлетини, печатани от Кънев преди това, на последните избори само 1% от секциите работиха с бюлетини. И грешките бяха немалко, за разлика от 0% брак при машинния вот.

Интересна е и другата частна печатница, която ще произвежда бюлетини, въпреки че държавната на БНБ е длъжна по закон и спокойно може да поеме цялата поръчка. При това, без да заобикаля закона, както всеки път прави БНБ. Както самият Кънев обяснява, това е заради документ от Министерството на финансите. Има едно голямо НО. В него става въпрос не за възможности на печатници, а за качества на хартията. А всеки може да купи на свободния пазар каквато хартия си иска. И Кънев не я произвежда. Така че документът е специално създаден да обслужва схемата.

Другата произвеждаща бюлетини частна база е ЕА АД - бившата държавна печатница в Плевен, която е приватизирана при управлението на Ив. Костов като премиер и на Румен Петков като червен кмет- днес партньор на БСП в коалицията и за тези избори. Неин собственик е Петьо Пенков. В града той е известен като шеф на масоните преди и масон-ветеран сега, „БСП по дух и минало”. Най-добрите му поръчки по ирония на съдбата са от държаните от ДПС горски стопанства и от Д.Танева като земеделски министър на ГЕРБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени