FACEBOOK

МВР и ДАНС отпочват пачките и кюлчетата на Мата Хари

В МВР е започнала проверка на снимките с банкноти и кюлчета злато в нощно шкафче, за които се твърди, че са правени в спалнята в държавната резиденция "Бояна", когато тя е била обитавана от бившия премиер Бойко Борисов. Вътрешният министър Бойко Рашков заяви в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТВ+, че ако служителите на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) преценят, че е важно за решаване на случая да бъде разпитан и самият Борисов, то тогава трябва да го направят.

"Ако съм аз, няма да пропусна да го разпитам. Ако посочи коя е Мата Хари, след като твърди, че знае коя е, то тогава ще можем да проверим дали и как тези пачки и кюлчета са били поставени в нощното шкафче", каза Рашков.

Той добави, че прокуратурата се е задействала отново по случая, след като е разбрала, че МВР води разследване. В средата на миналия месец Софийската градска прокуратура поиска от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите. "Има няколко случая, при които активността на прокуратурата идва след тази на МВР. Защо? Страхуват се от това, което ще установи едно безпристрастно разследване ли", попита Рашков.

Вътрешният министър каза още, че все още има много детайли за установяване по казуса с бившия финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов, който беше засечен на границата с автомобил, издирван от Интерпол. Според него времето на производство на колата не съвпада с времето на нейната регистрация в КАТ. Освен това досието на автомобила липсвало в масивите на КАТ.

Рашков уточни, че в момента тече дисциплинарно производство срещу митническите служители, които пуснали Горанов да се върне към вътрешността на страната, вместо да конфискуват колата и да разпитат Горанов.

Още през този месец МВР ще представи в няколко пресконференции нови случаи на корупция, по които работи. "Откакто съм министър, където и да бръкнем, включително и в МВР, най-често срещаме нарушения и престъпления", добави Рашков.

Той коментира и днешния си разпит в прокуратурата за твърденията му, че знае къде са насочвани раздадените авансово пари за строителството на магистрала "Хемус". Днес пред журналисти Рашков обяви, че 30-40% от авансовите плащания са отивали в партийната каса на ГЕРБ. Заради това му изказване от партията на Бойко Борисов обявиха, че ще го съдят.

"Този вой и заплахите, че ще ме съдят показват правна неграмотност, защото партия не може да води такива дела. Прокуратурата не мисля, че прави добра услуга на бившото управление на нашата страна", заяви Рашков, като уточни, че Борисов в крайна сметка може да стане клиент на прокуратурата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени