FACEBOOK

Разбирам дискомфорта, но прокуратурата трябва да намери Мата Хари: Хр. Иванов

Моят пост в социалните мрежи поставя темата, която сме решили да държим на фокус. Това, което търся аз, е отговор. Българската прокуратура не установи коя е „Мата Хари“, при положение, че българският премиер разказа за нея в свое медийно изявление. Това е изключителен проблем“. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в предаването „Тази сутрин“ по bTV по повод скандала с бизнес дамата и бивша манекенка Виолета Сечкова.

В последните дни двамата си размениха обръщения в социалните мрежи, като началото постави Христо Иванов, след като стана ясно, че Виолета Сечкова е назначена за почетен консул на Южна Корея. Бившият правосъден министър илюстрира с новина по темата свое разсъждение какво се е случило с „Мата Хари“, за която Бойко Борисов разказа пред германско издание и по този начин свърза името ѝ с изтеклите снимки от спалнята на министър-председателя.

След публикацията на Иванов Сечкова отговори с отворено писмо до съпругата му – Йорданка Иванова, в което заяви, че е потъпкано името на семейството ѝ и в частност нейното – като съпруга и майка.

„Съжалявам, ако съм създал дискомфорт за някого. В чисто човешки план това не е нещо, което за мен е приятно. Но от друга страна, когато човек е публична личност, когато човек е част от тази властова конфигурация, от този двор около Борисов, трябва да си дава сметка, че легитимни въпроси, които няма как да не касаят и личния му живот, не може да не се задават. В човешки план разбирам дискомфорта, но в политически план тези въпроси трябва да бъдат задавани, докато институциите не започнат да си вършат работата. Не е въпросът дали аз знам коя е „Мата Хари“. Въпросът е институциите в България, прокуратурата, да установи коя е „Мата Хари“ и да я разпита. И Борисов да отговори на този въпрос“, заяви Иванов.

По отношение на предстоящите избори и следибзорните конфигурации Иванов беше категоричен, че „Демократична България“ няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС.

Той се наложи да дообясни думите на другия съпредседател на дясното обединение - ген. Атанас Атанасов от ДСБ, който в „120 минути“ заяви дословно: „С БСП ще преговаряме, ако подкрепят нашата програма“.

„Ние имаме списък с големи национални задачи, които трябва да бъдат изпълнени, а много неща, към които се стремим, изискват конституционно мнозинство“, каза още Иванов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени