FACEBOOK

Срам: Кънев е зам.-шеф на Комисия в НС

Свързани новини

Огромен скандал е назначаването на уличения в безброй нередности и куп конфликти на интереси поради държавните поръчки за фирмите му депутат от БСП Петър Кънев за заместник-председател на Икономическата комисия на НС. Тепърва ще информираме ЕК, която тясно следи натиска му над 19 минути, както и българските институции за неговите нови форми на тормоз над нас. Ето кои са и другите нови шефове в НС, на които, освен министерски заплати (6914 лв.) и още толкова върху тях в различни бонуси (тотал 12 000 лв), ще плащаме също персонални коли, шофьори и секретарки.

За председател на комисията по бюджет и финанси бе избран Любомир Каримански от "Има такъв народ". Самата комисия се състои от 23 членове – по 6 от "Продължаваме промяната" и от ГЕРБ, по 3 от ДПС и от БСП, по 2 от ИТН и от "Демократична България" и един от "Възраждане". За заместници на Каримански бяха избрани Венко Сабрутев от ПП, Кирил Ананиев от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС и Румен Гечев от БСП, предаде Медиапул.

Разпределението в комисията по правни въпроси е същото като в бюджетната. За неин председател бе избран Милен Матеев от ПП. Той е завършил магистратура по "Право" в Софийски университет. От 2000-та година работи като нотариус в град Дряново. Матеев е бил зам.-председател на Апелативна Колегия във Велико Търново към Нотариалната Камара на България за два мандата. Зам.-председатели в правната комисия ще са Андрей Михайлов от ИТН, Атанас Славов от ДБ, Анна Александрова от ГЕРБ, както и Филип Попов от БСП.

Радослав Рибарски от ПП, който в момента е шеф на временната комисия за кризата в енергетиката, ще бъде и председател на постоянната енергийна комисия. Зам.-председатели ще са Делян Добрев от ГЕРБ, Рамадан Аталай от ДПС, Тихомир Тенев от ИТН и Ивайло Мирчев от ДБ.

Председател на комисията по регионална политика ще бъде Настимир Ананиев от ПП, а негови заместници ще са съпартиецът му Йордан Терзийски, бившият регионален министър от ГЕРБ Петя Аврамова, Цветан Енчев от ДПС, Георги Георгиев от ИТН.

Шеф на комисията по външна политика отново е кадър на ПП - Венцислава Любенова. Нейни заместници ще са Атанас Михнев от ПП, Екатерина Захариева от ГЕРБ, Станислав Атанасов от ДПС и Ангел Георгиев от "Възраждане".

Председателското място в комисията по вътрешна сигурност предизвика напрежение между коалиционните партньори. От ИТН възразиха срещу предложението председател да е Атанас Атанасов от ДБ и поискаха той да се откаже от поста. Атанасов обаче не си направи отвод и в крайна сметка бе избран за поста. Негови заместници са Христо Терзийски от ГЕРБ, Ахмед Ахмедов от ДПС и Николай Радулов от ИТН.

Комисията за контрол над службите за сигурност и СРС-тата ще се председателства на ротационен принцип от всяка от формациите за по една парламентарна сесия. Първи щеф на комисията ще е Калоян Икономов от ПП, след него Десислава Атанасова от ГЕРБ, после Хамид Хамид от ДПС, Филип Попов от БСП, Николай Радулов от ИТН, Иван Димитров от ДБ и Николай Дренчев от "Възраждане".

Напрежение имаше и при избора на ръководство на социалната комисия. От изказване на Хамид Хамид от ДПС се разбра, че управляващото мнозинство е решило този пост да бъде за Движението, но това не било обсъдено със самите тях.

"Мнозинството са взели решение ДПС да председателства комисията по социалната политика. Благодари за доверието, но практика от 31 г. е тези неща да стават с диалог между всички парламентарни групи", каза Хамид Хамид и обяви, че ДПС отказва поста.

След като се оказа, че няма номинация за шеф, ДБ предложи Елисавета Белобрадова.

В крайна сметка се стигна да почивка, в която управляващите да се разберат. След нея ДБ оттегли кандидатурата на Белобрадова, а за поста бе избран Искрен Арабаджбиев от ПП.

Малко по-късно от "Възраждане" се отказаха от шефския пост в спортната комисия и в крайна сметка постът бе зает от Иван Ченчев от БСП. Мотивите им бяха същите като тези на ДПС – не били потърсени за тяхното мнение. Тома Биков от ГЕРБ обяви, че на тях е "дадена" 

комисията по вероизповеданията. От партията били готови дори да я откажат, но от уважение към религиозните общности, щели приемат да я оглави техен депутат, обясни Тома Биков. Малко след това обаче и Любен Дилов призова ГЕРБ да не поеме поста.

От "Възраждане" поискаха председателят им Костадин Костадинов да стане шеф на комисията за българите в чужбина, но в крайна сметка постът отиде при Антоанета Цонева от ДБ.

За председател на комисията по култура и медии бе избран Тошко Йорданов. Това предизвика Дилов да излезе на трибуната и обяви, че с такова ръководство отказва да е част от комисията.

„В този състав това е комисия по кенсъл култура, а не по културата“, аргументира се Дилов.

Парламентарната комисия по икономика и иновации ще се състои от 21 членове - 6 от ПП, 5 от ГЕРБ-СДС, 3 от ДПС, 2 от БСП, 2 от ИТН, 2 от ДБ и един от "Възраждане". За председател бе избран Мартин Димитров от ДБ. Негови заместници стават Александър Ракшиев от ПП, Александър Иванов от ГЕРБ, Адлен Шефкет от ДПС, Петър Кънев от БСП.

Драгомир Стойнев от БСП стана председател на комисията по европейски въпроси. Зам.-председатели са: Томислав Дончев от ГЕРБ, Деница Симеонова от ПП, Марио Рангелов от ДПС и Стоян Теслаков от "Възраждане".

Социалист ще е шеф и на комисията по отбрана. Постът се поема от Атанас Зафиров, а заместници ще му бъдат Благовест Белев от ПП, Христо Гаджев от ГЕРБ, Александър Александров от ИТН и Николай Дренчев от "Възраждане".

Депутатът от БСП Ирена Анастасова стана председател на комисията по образование, а един от заместниците ѝ е рапърът Хросто Петров (Ицо Хазарта). Останалите зам.-председатели са Красимир Вълчев от ГЕРБ, от ДПС Петър Чобанов и Пламен Николов от ИТН.

Друг социалист - Манол Генов бе избран за шеф на комисията по околна среда и водите в парламента.Негови заместници ще са Татяна Султанова от ПП, Младен Шишков от ГЕРБ, Ерджан Ебатин от ДПС, Иво Атанасов от ИТН.

Транспортната комисия поема Борислав Гуцанов от БСП.

Комисията по електронно управление и информационни технологии ще се води от Кирил Симеонов от ИТН. Съпартиецът му Пламен Абровски ще ръководи комисията по земеделие.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени