FACEBOOK

С клиент на прокуратурата открива нац. кампанията си Нинова

Свързани новини

Корнелия Нинова реши да открие националната кампания на БСП в събота в Бургас, където водач на листата, в нарушение на устава на партията, е милионерът Петър Кънев. Същият е клиент на прокуратурата във връзка с палежа на вратата на дома на основателя на 19 минути Борис Ангелов, както съдим по документ, с който разполагаме в редакцията.


Софийската апелативна прокуратура го разпитва поради възможна връзка между жалба за оказване на натиск като възможен мотив за престъплението, извършено на 14 март 2022 г. По него МВР при кабинета Петков - Нинова не си мръдна пръста да извърши дори елементарни действия извън вечерта на нарочно запаления пожар, който можеше да доведе и до отнемане на живота на журналиста.

Защо му е на Кънев, който е от Ямболско и свали 5 ПЪТИ резултата на БСП в Бургаска област, да бъде депутат именно от южното крайбрежие? Поредица от далавери с имоти.

Вече сме разказвали за земята на първа линия, набавена срещу скандалните 13 евро на кв. м. - поне 20 пъти под пазарната, на която купи парцела на незаконния му хотел, който той противно дори не е декларирал в Ахтопол - разследването е на Биволъ. Описвали сме и подобна афера, отново с общинска земя, за бизнесцентъра му в същия градец, където той уреди за кмет от ГЕРБ, нищо че води червена листа, момчето за всичко от своя хотел. Писали сме и за декларираната на скандално ниски, абсолютно нереални цени, негова къща в същата община Царево - в Резово, както и за други негови имотни врътки.

Утре обаче ще разкрием новите скандални сделки на Кънев в община Царево, развили се през последните седмици.

Напомняме, че Кънев е човекът, когото ГЕРБ "компенсира", когато спря да печата винетки, с т.нар. екостикери. ПП уж щеше да ги махне и дори транспортният министър Събев го анонсира, тъй като въпросните холограмни лепенки са незаконни според чл. 105 от Закона за движението по пътищата, а са и ненужни, защото информацията, която биха давали, ако беше създадена система за фиксирането им, вече я има веднъж в толсистемата и втори път в системата на застрохаветилите.

Този данък, който държавата въведе върху 3,5 млн. български шофьори вдигна не с 6-8, както ни лъжеха, а с между 20 и 30 лв. цените на техническите прегледи на всеки автомобил у нас. А средната цена на възстария ни автопарк е около 300-500 лв. на кола. За Кънев това носи по 6 млн. лв. годишно от парите на данъкоплатците - двойно повече от предварително заложеното в първата му поръчка за печат на въпросните екостикери.

Важно е да се знае също, че машината за 2 млн. лв. за производството на холограмите в печатницата, където той декларира собственост на име Демакс, беше закупена с пари от еврофондовете. При това в конфликт на интереси - той беше председател на Икономическата комисия на парламента, а средствата дойдоха по оперативната програма на подопечното й Министерство на икономиката.

Крайно време е прокуратурата да обърне внимание и на тези факти, докато Нинова се представя за антимафия, а слага за водачи на листите на червените подобни деятели.

Следват интересни продължения.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени