FACEBOOK

Как БСП-водачът Кънев милионерства с общински морски имоти на гърба на червените съветници и гласоподаватели?

Свързани новини

Докато Корнелия Нинова ругае Бойко Борисов, водачът на нейната листа за Бургаска област, където на 3 септември тя открива националната кампания на БСП, трескаво работи с генералската партия, за да придобива земи в апетитната община Царево.


Той е некоронованият крал на Ахтопол - даже момчето за всичко от незаконния му и недеклариран хотел там, построен на общинска земя при цена 13,5 евро на кв.м. - десетки пъти под пазарната, беше вредено от него - червения депутат - многомандатник за кмет от ... ГЕРБ, победил кандидата на БСП, но интересите му за имоти са из цялата селищна система на морския бряг.


Червените съветници в общинския парламент се оплакват: заради интересите на Кънев, който успя за 5 години да срине 5 ПЪТИ подкрепата за БСП в Бургаска област - преди неговото депутатстване тя беше най-силната за червените в цяла България, а днес дава процент по-нисък и от 102-годишното й електорално дъно, те са принудени да гласуват заедно с ГЕРБ, на който през останалото време играят яростна опозиция. Целта е да не се пречи, когато Кънев има апетит към даден общински имот.

Според тях обикновено депутатът действа чрез други лица и фирми, но през последните седмици лъсна сделка на Демакс - печатницата, която той декларира като своя собственост. Същата печата и бюлетините, които въпреки машинния вот държавата печата и то за 7,5 млн. избиратели при реално преброени от НСИ 5,6 млн., и протоколите за изборите, а също така мразените от 3,5 млн. бг шофьори незаконни и ненужни екостикери - новия данък, който вдигна цените на автопрегледите от 20 до 30 лв.


Припомняме, че държавата финансира дори купуването на машината за въпросните холограмни лепенки през еврофондовете и то на Министерството на икономиката, което беше подопечно на Кънев като председател не Икономическата комисия на парламента - чиста проба конфликт на интереси и сливане на властите, противно на Конституцията и демокрацията. Дори не говорим за морала на "червените мобифони", както навремето беше нарекъл съпартийците си - милионери, богатеещи на гърба на бедните пенсионери, гласуващи за партията, собственият й легендарен лидер Жан Виденов.

Интересното е, че изкупилият на безценица общински терени в миналото депутат, сега се изхвърля със завишаване по 40 000 - 50 000 лв. над обявените от общината. Разбира се, нейните цени винаги са пъти по-изгодни от пазарните. И все пак... Точно такъв е случаят с имота, придобит от неговата Демакс. Специалистите по финанси имат някои обяснения кога се прибягва до подобни на пръв поглед странни тактики, а съответните служби имат своя методика, по която ги разследват, но засега не правят нищо по темата.

По-куриозен е случаят с друг имот с площ 370 кв.м., обявен за продан преди няколко седмици, който е обявен за около 50 000 лв., а търгът е спечелен от фирми, за които се говори, че са играли за Кънев с цена около 170 000 лв. На въпросния търг според червени съветници депутатът се е подсигурил с няколко фирми и няколко оферти, явно имотът му е бил много важен.
Редакцията разполага с имената на фирмите, които се предполага, че играят за милионера от БСП.

Следват продължения


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени