FACEBOOK

А.Тренчев, NEXO, крепи Борисов 2 до последно с Настимир като депутати 2014-17, въпреки липсата на прокурорска реформа, заради която Хр. Иванов напусна кабинета: Историческа истина

Свързани новини

Антони Тренчев, който се прочу като бос на криптоплатформата NEXO, сигурно е забравил, докато изтъква вопиющата нужда от съдебна реформа, че когато беше депутат остана да крепи правителството Борисов 2, даже след като Христо Иванов напусна поста на правосъден министър в него, понеже се саботираше ... съдебната реформа. Тогава настъпи вътрешно разцепление в парламентарната група на Реформаторския блок, което всички помним.

В него влизаше партията, бутнала Антони Тренчев и Настимир Ананиев в парламента – Движение България на гражданите, Да, България на Христо Иванов и тогава все още живия мислител Кристиян Таков, Демократи за силна България и днешния все още партньор на ГЕРБ - СДС, заедно с още деятели на протестите срещу предишното правителство на Орешарски.

ДСБ, в лицето на тогавашния си лидер Радан Кънев, както и другите юристи в синята група застанаха твърдо на позициите за реформи, на първо място в прокуратурата и против установяващия се модел ГЕРБ-ДПС-Цацаров, който по същество се оказа моделът КОЙ в нова конфигурация, а именно срещу него протестираха десните стотици дни и нощи през 2013-14 г. Тогава единствен дипломираният им колега Тренчев остана ЗА.

Интересно е, че сега същият човек се изказва срещу онова, което подкрепяше като депутат, включително с гласуването си в ролята на народен представител, с ясното съзнание за какво иде реч. Но вече е бос на призналата незаконната си дейност в САЩ и изгонена от държави в ЕС като най-дигиталната Естония – NEXO, срещу която направи акция прокуратурата.

Същият човек - правникът Антони Тренчев, остана да крепи мнозинството на ГЕРБ и модела КОЙ, заедно със своя съдружник във фирмата Форекс Капиталс ООД Настимир Ананиев – днес мандатоносител и депутат на Продължаваме промяната. Повтаряме, „Промяната”.

Подкрепяното от тях - от избора до разпускането на онзи състав на Народното събрание - мнозинство, в което членуваха и което ударно работеше с ДПС – именно в тези години 2014 – 17 г. и установи модела, срещу който днес казват, че се борят.

Установи се моделът, наля се с милиарди и завладя държавата с решаващата им депутатска помощ, защото те избраха това правителство и гласуваха всичко, предложено от него, без дума да кажат. Как да не му хрумне на човек фразата: „Парите обичат тишината”...

И всичко продължи за Антони Тренчев и Настимир Ананиев до оставката на Борисов 2, настъпила заради загубата на президентските избори от тогавашния кандидат на мнозинството, в което влизаше и боса на NEXO – Цецка Цачева.

На следващите избори през пролетта на 2017 г. партията на А. Тренчев и Настимир А. – Движение България на Гражданите, отпадна от парламента, а бившите депутати и наши герои на този опус изненадващо се преквалифицираха на финансисти.

Въпреки твърденията на двамата ,че фирмата им не е действаща, това не е истина. Доказва го простата проверка.

Фирмата е действаща, просто е прехвърлена на чужденец на 20 юни 2022 г., когато в САЩ вече скандалът с NEXO и исковете на 8 щата, освен гражданските, срещу криптоплатформата стигнаха до големите медии и загърмяха в тях.

Прехвърлянето е направено от семейството на Настимир Ананиев, което е твърде лесно проверимо за секунди в Търговския регистър, което 19 минути своевременно стори, а както знаете – и публикува данните преди седмици.

За други още по-атрактивни и по-интересни финансови измерения на политическата и икономическата дейност на двамата другари, известни в парламента като Тони Манекена и Криптомир тепърва има да разказваме.

Следва продължение

Източник: 19 минути


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени