FACEBOOK

Депутат от ПП - шеф в пирамидата NEXO и та на продажбите - измами според съдебните искове на 8 US щата, купил ли си е мястото в парламента?

Изборната победа на ПП в ромския квартал Столипиново вече има обяснение, след като се разбра, че пловдивският депутат на Промяната Александър Ракшиев е бил шеф Продажби в пирамидата NEXO, разбита днес в спецакция на американските и българските служби днес за руски връзки и за измами. Когато са го издигнали за кандидат, А. Василев и К.Петков са били наясно, както че фирмата е с решаващ съдружник - основателя на скандалната Хелп Карма, така и с исковете, заведени още през 2021 г. срещу нея в САЩ от група бизнесмени. В момента пирамидата е съдена за измами от 8 американски щата, а също така и по две дела за измами в Лондон. Едното от тях е заведено от най-големите инвеститори в NEXO, които са ирландци, а другото е от бившия съдружник във фирмата и син на екс вицепремиера Лидия Шулева.


Освен него и боса на Хелп Карма, партньор е и бившият син депутат Антони Тренчев. Повече за него ще разкажем в следващите дни.


Защо ли тогава А. Василев и К. Петков са издигнали мениджър - и то именно по продажбите - в пирамидата, наричана "криптобанка", за депутат?


Вероятно обяснението може да се намери в признанията на издигнатия от тях за депутат и после дори за министър в кабинета Петков - Нинова Ник Събев от ЕКОНТ. Той чистосърдечно разказа многоцифрените си дарения за кампанията на ПП, довела до постовете му в държавната власт. Днес Еконтий, както е наричан във Фейсбук, продължава да бъде представен в парламента от личната си адвокатка Рена Стефанова. Тя пък спешно постигна споразумение с прокуратурата, след като беше разкрито как е бутнала и сериозно е ранила жена на пешеходна пътека.


Р.Стефанова все още е депутат от ПП, въпреки че К.Петков и А.Василев можеха да не я издигат за втори мандат, след като предизвика скандала с катастрофата и разрешаването на казуса зад кулисите на прокуратурата в първия си мандат. Нейната роля при все това е на юридически стожер на Промяната, която твърди, че се бори за съдебна реформа, колкото и абсурдно да звучи на нормален човек това.


Обяснението на този очевиден логически и имиджов проблем само изниква в съзнанието. Припомняме приднанията на Събев по-горе.


Интересно е да се види, че докато е депутат при управлението на ПП 2021-22 г., звездата на деня Ракшиев е официален партиен говорител по две удивителни теми - финансовата сигурност с избора на нов шеф на БНБ, както и реформата в антикорупционната комисия КПКОНПИ. При това от морална гледна точка и с ясно кадрово виждане, както всеки може да прочете в интервютата му. Сега вече е ясно защо е бил необходим този властови инструмент на Промяната.


Шеговити коментари гласят, че вероятно избирателите не са гласували мениджърът от пирамидата да представлява втори път Пловдив в парламента заради рекламното му фото за кампанията. То направено на фона на знаково здание в ... София откъм Моста на влюбените до НДК. Очевидна измама!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени