FACEBOOK

Бащата на основателя на Nexo е агент на ДС

"Антони Панайотов Тренчев е баща на основателя на криптобанката Nexo Антони Тренчев. Последният вероятно ще стане обвиняем в близките дни за създаването на поредната схема с криптовалути за милиарди. Тренчев-баща е известен като агент Петров на Второ главно управление на ДС. Работил е в мисията ни в Бон, където е роден синът му Антони Антониев Тренчев", съобщава Биволъ.

Агент Петров е бил очевидно особено ценен, тъй като в документите, публикувани от Комисията по досиетата, има искане от 09.05.1990 г. “да бъдат заличени всички данни” за него.

Nexo стана обект на внимание покрай скандалната фондация Хелп Карма. Оказа се, че съоснователят на Nexo Коста Кънчев е братовчед на Константин Кръстев, който е основател на фондацията. Nexo първоначално е регистрирана в Естония и претендира, че има естонски лиценз, но това се оказва невярно (по същия начин набра депозити без лиценз и в САЩ, където я съдят 8 щата).

Ето какво написа журналистът Атанас Чобанов във Фейсбук за разследването срещу Nexo:

- 2015 по линия на международното сътрудничество от Германия идва искане за дискретно проучване на Антоний Тренчев и майка му.

- 2020 вадя данни за връзките между Nexo и мошеническата платформа HelpKarma, която уж е разследвана.
- 2022 август Коста Кънчев отлита за ОАЕ;
- 2022 началото на септември Антоний Тренчев отлита за ОАЕ;
- 2022 септември, но не знаем кога, Гешев почва да работи по сигнал от

Германия през Европол и Евроджъст.

Въпросът е кой си траeше 7 години и кой предупреди Кънчев и Тренчев да изчезнат?

Илиян Костадинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени