FACEBOOK

ГЕРБ проверява дали ПП е била финансирана от лица, свързани с NEXO

ГЕРБ проверява дали "Продължаваме промяната" е била финансирана от лица, свързани с NEXO (НЕКСО), съобщи зам.-председателят на парламентарната група на Тома Биков, предаде БНР. Той уточни, че проверката се извършва по "официален път":

"Има свързаности на бивш депутат и на настоящ депутат от "Продължаваме промяната" с NEXO. В единия случай бившият депутат Ракшиев е представител на NEXO за Пловдив, в другия – Настимир Ананиев е съдружник на съсобствениците на NEXO, и в същото време съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма "Нефтогаз" и би трябвало да се дадат обяснения… Добре е да се провери дали има финансиране на "Продължаваме промяната" от лица, свързани с NEXO"

Във видео, публикувано във Фейсбук снощи, лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов и заместникът му Тошко Йорданов съобщиха, че настоящият депутат от ПП Настимир Ананиев има общи фирми с лица, свързани с NEXO, а съпредседателят на партията Асен Василев е посещавал офисите на компанията и е давал съвети.

"Излезе, че тази банка на криптовалута "Нексо", която се разследва, седем или колко там американска щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута. Става въпрос за едни 90 и колко милиарда, от които тези, които са основните играчи, са ги тафнали тези там 1 милиард и 400 милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им, и са били много близки, но всички си траем", каза Слави Трифонов.

Депутатът от ПП Настимир Ананиев обяви, че се е консултирал с адвокат и ще съди всеки, който уронва репутацията и доброто му име и го замесва в "несъществуващи скандали". Ананиев отрече категорично "Продължаваме промяната" да е била финансирана от "Нексо" и уточни, че познава Антони Тренчев като депутат в предишен кабинет.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени