FACEBOOK

Замът на Нинова с ново жилище за €360 000 при 24 дни депутатски стаж и никакви спестявания (Документи)?

Свързани новини

Заместник-председателят на БСП и то по КОАЛИЦИОННАТА ПОЛИТИКА и организационните въпроси Атанас Зафиров – най-близкият съратник на Корнелия Нинова, прави ремонт в новото си жилище, по което е комшия с Вежди Рашидов в затворения комплекс, където е неговата галерия – мястото на обявяване на подкрепата на ГЕРБ за кандидата за президент Анастас Герджиков, разказват техни комшии. Апартаментът от 240 кв. м. Стойността му е космическите 360 000 евро или 704 098,80 лв.: 3,5 пъти повече от неизплатените наеми на БСП за централата на Позитано 20. Проверка на 19 минути във фирмата - инвеститор показа, че квадратът върви по 1500 евро в баровската обител с името Хилсайд. То не е случайно, тъй като комплексът за избрани се намира в полите на Витоша – по хитовото за баровски резиденции Симеоновско шосе до Околовръстния път.

Веднага обаче изникват няколко интересни въпроса. За Атанас Зафиров се знае, че има общо 24 дни депутатски стаж в последните два парламента, а Нинова се беше зарекла, че членовете на ръководството няма да вземат пари от партията, която без друго е във финансова катастрофа под нейното управление.Та въпросът е: откъде пари за такава грандиозна покупка?

ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

 

 

В своята декларация пред КПКОНПИ от 12 май Зафиров не е вписал жилището, което е нарушение по същия член 313 от НК, по което са и недеклариранията на чуждо гражданство и на участия в офшорки и други фирми.

В декларацията липсва и информация за доходите на водача на червената листа в Сливен. Макар и първи зам. на Нинова в партията, той не успя да отнеме от скандалния Петър Кънев първото място в родния си Бургас и се задоволи с челната позиция в града на ветровете и ромите.
В документа обаче е налично притеснителното задлъжняване на Атанас Зафиров. Заедно със съпругата му той декларира кредити от общо 65 000 лв.
Това прави изключително странно евентуалното отпускане на кредит от банка за апартамента според изискванията за традиционните клиенти. А възползването от специални условия от зам.-шеф на БСП би предизвикало интересни допълнителни въпроси, както преди 2 години към излезлите по Апартаментгейт питания към високопоставени кадри от ГЕРБ.

Удобно, Зафиров е пропуснал да сподели към коя банка са огромните му задължения като физическо лице.
Другото имущество на двойката не е интересно: 2/5 от къща в Бургас, придобита през 1993 г. и 3 стари коли – най-„младата” е 6-годишен корейски Шевролет, чиято реална моментна стойност не превишава 4000-5000 лв.

Бургазлията е фен на ВИП жилищата – досега е живял в престижния комплекс Макси, пак на Симеоновско шосе. Не е ясно обаче дали той е обитавал апартамента там на принципа на Влади Горанов. Сиреч, безвъзмездно. Но интересното тогава е чие е жилището като собственост?
Показателен за една такава вероятност да имаме работа с червен Влади Горанов, е фактът, че и това не е декларирано от първия зам. на Нинова – живеенето под наем или без наем. Влади поне си призна за безвъзмездното си жителство в комплекса на братя Домусчиеви в апартамент, купен на немислимо ниска цена от съпругата на „кръстника” му.

КОЙ ЛИ Е КРЪСТНИКЪТ НА КОАЛИЦИОННИЯ ОТГОВОРНИК НА БСП?

След 3 опита да измъкнем коментар от Зафиров, той заяви, противно на думите на собствените му комшии, че „няма недеклариран имот и обитава ведомствено жилище”. А 19 минути утре ще разкаже за едни 30 000 лв., изчезнали без следа от касата на управляваната от него Българска федерация по ръгби. Нищо пари на фона на апартамент за 704 000 лв., но от друга страна равни на годишния бюджет, отпускан от държавата, на тази национална спортна организация с несъществуващи постижения.

Наталия Каменова


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени