FACEBOOK

3-ма криптокрале със загадъчна смърт за дни

Свързани новини

В рамките на дни трима криптокрале бяха сполетени от загадъчна смърт на фона на срива на този бизнес, пише interes.bg.

Съоснователят на базираната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group Тиантян Куландър е починал неочаквано на 30-годишна възраст на 23 ноември. Неочакваната смърт на младия основател на криптовалутата - потвърдена от компанията в изявление - шокира мнозина в сектора на финансовите пазари.

Куландър e кадър на Morgan Stanley и Goldman Sachs, както нашата криптокралица Ружа Игнатова беше на финансовите институции на Цветелина Бориславова. Компанията на Куландър, Amber с нейната криптовалута, бе оценявана на $3 млрд. след 3 г. в бизнеса с виртуална валута. Amber Group е била в опит да набере още 100 млн. по-рано този месец. Фирмата има над 300 служители в Хонконг, Тайпе, Сеул и Ванкувър. През септември Куландър заяви пред Блумбърг, че "намалява броя на служителите, които са с по-нисък приоритет предвид пазарните условия".

По-рано този месец Amber Group заяви, че е "активен участник в търговията" на фалиралата криптоборса FTX.

В понеделник в катастрофа с хеликоптер на Лазурния бряг загина основателят на Libertex Group и Forex Club - руският милиардер Вячеслав Таран.

Хеликоптерът, в който е летял Таран, се разби между Вилфранш-сюр-Мер и Езе по време на полет от Швейцария за съседното до селцата Монако, а Таран бил единственият пътник. Освен бизнесмена загина и 35-годишният пилот. Информацията за смъртта на Таран беше потвърдена от инвестиционната компания Libertex Group, чийто президент беше той. В същото време полицията съобщи, че трябва да се извърши генетичен анализ, за да се установи самоличността на починалия.

Смъртта на Куландър и Таран в рамките на само 3 дни се случва идва няколко седмици след смъртта на друг млад бизнесмен с криптовалути.

29-годишният Николай Мушегян се удави на плаж в Пуерто Рико. "ЦРУ, Мосад и педо елитът управляват някакъв вид мрежа за изнудване за сексуален трафик от Пуерто Рико и Карибските острови", пише в

Twitter той. "Ще ми подхвърлят лаптоп, подложен от бившата ми приятелка, която беше шпионин. Ще ме измъчват до смърт."


Той е открит от сърфист във водата на плажа Ашфорд на 29 октомври, напълно облечен и с портфейл в джоба.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени