FACEBOOK

Уж блокираха имотите на Ружа Игнатова, а ремонтът в Руския клуб си тече

Главният архитект на София да обърне внимание на замазването на камък с боя и други непростими намеси във фасадата на паметника на културата

Уж България, макар и с 6 години закъснение, блокира имоти на издирваната за измами в размер на стотици милиони евро българска бизнесдама д-р Ружа Игнатова, а в най-скъпия от тях – Руския клуб на ул. Добруджа и ул. Славянска си тече ремонт. Даже е пред приключване. Къщата и градината са пълни с майстори и наблюдаващи ги служители даже и през празничните дни, сградата за милиони е почти готова.

Напомняме, че се наложи малко след Нова година прокуратурата и МВР да предприемат мерки, натиснати от немските им колеги, след като допуснаха през последните 2 години издирваната в цял свят милионерка и основателка на криптовалутата Уанкойн, не бе спряна от никого да изкупува недвижимости в столицата и страната. Освен Руския клуб, това са най-красивата или единствената красива сграда на пл. Народно събрание, реновирано 6-етажно здание на пл. Славейков, имение в Созопол, суперяхта и т.н. Тя правеше и демонстративни пищни партита, вместо да бъде най-малкото разпитвана. Даже Танзания просто й блокира 10 млн.долара веднага, щом получи писмо от немците. Не и България. Дали заради съдружието с половинката на Таки или заради работата за фонда на бившата половинка на премиера?

Главният архитект на София поне нека да обърне внимание на нарушаването на фасадата на паметник на културата. Руският клуб вече е със сменени с недопустими дограми, замазан е стар камък с друг сив тон боя, което също е архитектурно кощунство, а не ни се мисли за какво става въпрос при вглеждане в детайлите, както и в интериора. Важно е да се види и какво ще се прави с уникалната сграда на пл. Народно събрание. За грозотата, причинена на старото и реновирано в най-лошите традиции на мутробарока здание на пл. Славейков също трябва да бъдат взети мерки, независимо, че фирмата – изпълнител печели една след друга поръчки на общината, че даже получи и противоречащо на плана на София разрешение за строеж на небостъргач, където това е категорично забранено.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени