FACEBOOK

Къде са иззетите биткойни за $7 млрд.?: ДБ

“Тъй като има определено объркване по отношение на темата за конфискуваните биткойни за около 20 млрд. лв., изпратих въпроси към министрите Рашков и Божанов”, заяви депутатът от Демократична България (ДБ) Ивайло Мирчев. Той изиска детайлна информация от шефа на МВР за иззетата електронна валута като доказателства по време на операция Пратка/Вирус през 2017 г., съобщава пресцентърът на ДБ.Срокът за отговор на министрите е 7 дни.

„Целта ми е да се внесе повече яснота къде се намира конфискуваната при операция виртуална валута, кой има (е имал) достъп до нея, каква е ролята на прокуратурата и най-важното. Къде са парите?”, запита Мирчев.

"Преди 5 г. Центърът за противодействие на престъпността в Югоизточна Европа съобщи, че България е конфискувала 213 576 биткойна, които по днешна цена са около  7 млрд. долара. Когато те са иззети, стойността им по пазарни цени е 500 млн. долара. Обстоятелствата около тази операция остават неясни и до днес, както и съдбата на самата конфискувана криптовалута", се уточнява в информацията на ДБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени