FACEBOOK

Гръцката полиция с операция по залавянето на Ружа Игнатова

Пет години след изчезването на Ружа Игнатова, наричана още "Кралицата на криптовалутите", е издирвана от ФБР, Европол и Интерпол, се е провела операция по издирването ѝ в Гърция, съобщава "Катимерини". Според източници на отдел "Издирване" на EL.AS, преди няколко дни (по-малко от месец) по информация от чужбина е сигнализирано, че Игнатова се намира в Гърция и провежда срещи с конкретни хора.


Въз основа на наличната информация, отдел "Издирване" на гръцката полиция EL.AS незабавно е организирал операция за нейното задържане. След обстойни издирвания обаче информацията не се е потвърдила.


Ружа Игнатова успява да открадне най-малко 4 милиарда долара от нищо неподозиращи жертви, чрез сложна измама с фалшивата криптовалута OneCoin, припомня „Катимерини“.


На 1 юли 2022 г. ФБР включва Ружа в списъка на десетте най-издирвани бегълци в света (единствената жена в първата десетка), и отбелязва, че "Игнатова се качва на полет до Гърция и след това изчезва. Възможно е да е пътувала с германски паспорт до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа."


Източници на EL.AS. отбелязват, че десетки държави работят в тясно сътрудничество на оперативно ниво за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.


От средата на май миналата година Игнатова е и в списъка на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол е издал червена бюлетина за нея, която е придружена с парична награда. ФБР предлага награда от 100 000 щатски долара за информация, водеща до нейния арест.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени