FACEBOOK

4,155 млн.лв. изчистиха Еврото и Любена през Хърсев, преди тях милиардерката Ружа Игнатова и Манолев от Магнитски: BIRD.bg

„Петьо Еврото и Любена Петрова са в развод и прехвърлят скъпи имоти на фирма на финансиста Емил Хърсев. Той твърди, че това било по договор за доверително управление. Но многомилионните сделки пораждат съмнение за пране на пари”, разкрива разследващият сайт BIRD. bg.

 Напомняме, че двойката стана популярна покрай скандала Осемте джуджета, но сега сделките по документи спестяват обяснения за 4 154 501, 40 лв., които НАП на промяната, разбира се, никога не е и търсил да разбере откъде са. Защото не са декларирани, изяснява BIRD.bg.

 

„През 2018 г. Любена Петрова се сдобива с голяма вила в с. Кладница. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена площ младата бизнес дама плаща 313 000 лева. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този имот.

 

На 10 март т.г. същият имот е продаден от съсобствениците Петьо Петров и Любена Петрова за 3 911 660 лв. Купувач е фирмата Мира Дива ООД, контролирана от финансиста Емил Хърсев”, пише BIRD.bg, а пред сайта Хърсев признава, че става въпрос за фактическата подялба на семейното им имущество след развод.

 

„Едновременно с това Мира Дива придобива от същите продавачи апартамент от 96 кв.м. на ул. Луи Айер в София за 645 423,9 лв. И тази сделка е изключително изгодна за Любена и Еврото, тъй като апартаментът е придобит през 2016 г. от Любена само срещу 89 582,5 лв.

Така само от тези две имотни сделки семейството „оправдава“ над 4 милиона лева ( 4 154 501, 40 лв.), но това не е всичко.

Други имотни придобивки на Любена Петрова минават през две фирми: Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей. От 13 март т.г. и двете фирми вече са собственост на Мира Дива ООД. Прехвърлянето на дяловете на Ел Пи Логистик е станало срещу 70 000 евро, а дяловете на Би Ен Ди – Билд Ню Дей са оценени на 750 000 евро. Тези суми са твърде скромни в сравнение с оценката на недвижимото имущество на Ел Пи Логистик и  Би Ен Ди – Билд Ню Дей.

Това не е първата интересна финансова акция с недвижимости на семейството, уточнява сайтът на колегите: „През 2020 г. разследване на BIRD разкри, че Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лева от продажба на имоти, като в същото време се е сдобила с луксозна къща в Бояна за минимум 2 милиона лева. Стойността на тези имотни придобивки се разминаваше съществено с официално декларираните доходи, установи проучване на БРРД. Името на Петрова се свързва и със скъпи имоти в центъра на Солун.

Любена Петрова е съпруга на бившия следовател Петьо Петров с прозвище Еврото...


Дори и всички тези движения да са в рамките на делбата на имущество при развод, прави впечатление от една страна шокиращата разлика в цените на имотите при придобиването и при продажбата им, а от друга – подценената стойност на дяловете на фирмите, спрямо стойността на имуществото, което те владеят.

 През годините станаха известни и други съмнителни финансови операции на Хърсев с лица и фирми, имащи проблемна репутация. Така например къщата за гости на бившия зам.-министър Александър Манолев, построена с  европейски средства, беше ипотекирана срещу заем от фирма на Емил Хърсев. Няколко елитни имота в София, свързвани с криптокралицата Ружа Игнатова (б.р.издирвана в цял свят за афери, оценявани от САЩ на поне 4 млрд. долара, но „изпусната” от България да се качи на редовен полет за Атина), също се оказаха в патримониума на фирми, водещи се на финансиста”.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени