FACEBOOK

Братът на Ружа взе адвоката на Ел Чапо и я накисна за ЦЕЛИ КЪЩИ С КЕШ в няколко държави

Продължаваме сагата за открадналата €5 млрд. Ружа Игнатова от авторитетния немски Зюддойче цайтунг. Във вчерашния брой разбрахте как кариерата й търгва във финансов фонд на Цветелина Бориславова, където е директор, минава през измама с продажба на завод в Германия, стига до препиране на реални милиарди от фиктивна криптовалута, препрани в цял свят, включително с инвестиции в знакови здания в София, при нулева активност на бг службите, въпреки че е преследвана от ФБР и немските правоохранители.

Сагата стигна до спокойното и демонстративно напускане на България от Ружа с редовен лоукост полет от София и натоварването на брат й с ръководството на измамната й империя за 5 000 000 000 евро. След 2 години той е заловен от ФБР и започва да разплита мрежата й пред американските власти:

„Константин Игнатов има същия адвокат като световноизвестния наркобарон Хоакин "Ел Чапо" Гусман и като Джон Готи, кръстник на американската Коза Ностра. Сега Джефри Лихтман защитава "Консти Кекс" от Шрамберг. На 5 ноември 2019 г. той се явява като свидетел в съда, за да даде показания под клетва срещу адвоката, който пере парите на Onecoin. Сестра му Ружа е знаела, че властите - вероятно и други хора - са по петите ѝ, казва той.

Тя получава информацията за разследването на ФБР от бивш високопоставен служител от люксембургските тайни служби, за когото се твърди, че е осъществявал вид частна тайна служба.

Игнатова е омъжена за адвокат от Франкфурт, с когото имат дъщеря, чието кръщене празнуват на екстравагантното парти на басейна в Созопол. Има обаче и паралелна връзка друг мъж - предприемач, който сега също е съден в САЩ за пране на пари.
Ружа и любвникът ѝ искат да напуснат партньорите си и да се оженят, за да имат деца, разказва Игнатов в съда.

Но Ружа не е сигурна дали любовникът й казва истината, затова моли своя човек от тайните служби от Люксембург да ѝ помогне да "влезе" в апартамента на любимия ѝ. За целта изкупува жилището под него и пробива дупка в тавана, за да постави микрофон в спалнята му.

Това, което чува, надмина най-лошите й очаквания, разказва брат й. Той съобщава за среща със сестра си малко преди бягството й през октомври 2017 г. Тя е пред нервен срив, защото разбира, че любовникът ѝ краде от нея и няма никакво намерение да напуска жена си. В съдебната зала се възпроизвежда телефонен запис, който звучи като последно прощално телефонно обаждане: „Никога не съм мислила, че ще бъдеш такъв безгръбначен задник“, казва Игнатова.

Половин година след бягството на Ружа през октомври 2017 г., Константин Игнатов получава обаждане от мъж, който се представя като високопоставен член на рок бандата Hell's Angels и го вика в Цюрих. Там се срещат в хотел, като по някое време Константин се озовава с пистолет в устата: "Казаха ми, че всяко обещание, което им е дадено, трябва да бъде изпълнено. И ми казаха, че парите, които инвестират във фирмата, струват повече от живота ми".

Ами, ако престъпниците са били по-бързи от властите? Ами, ако първо те са намерили сестра му?
Мъж от компанията Onecoin твърди, че Ружа е била видяна малко след бягството си в Солун, където се е качила на микробус Porsche с петима силни на вид мъже. След това вече признаците на живот изчезват. Служителят подозира, че криптокралицата е мъртва.

Но има и други теории. Според информация на BBC Игнатова е била забелязана в ресторант в Атина, където е разпозната от сервитьор?

Или може би пребивава нелегално в Русия под закрилата на „могъщ човек“, за когото брат й казва, че е срещнала, преди да изчезне?

Търсенето на криптокралицата е като преследване на призрак. Щом човек се приближи, той се изпарява. И не само Игнатова изчезва, но и по-голямата част от парите. Константин Игнатов разказа пред съда за „cash rooms“ в няколко държави - апартаменти, в които стотици милиони са били складирани в брой.

Може и Ружа Игнатова просто да се придържа към собствения си план. ФБР намира стар имейл от 2014 г., когато започва всичко.

В него тя изброява какво трябва да се направи, ако нейният бизнес модел някога бъде изложен на опасност. Най-отгоре пише: „Вземете парите и бягайте“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени