FACEBOOK

Офелиите: най-доброто място за малките софийски скиори

Свързани новини

Един семеен уикенд на Витоша не е задължително да мине там, където всички веднага се сещат – в зоната на Алеко. Ако имате да оползотворите енергията на един или двама малки скиори или тепърва ще ги учите да карат ски или борд, насочете се направо към Офелиите. Тази по-малко популярна писта е смятана за идеална за начинаещи. Тя хем разполага с нужните условия – обработка, влек тип панимка и 2 броя пътеки Маджик карпет, хем наклонът е едва 15%, лека е и не е дълга. В съседство е двойно по-голямата и с по-голям наклон писта Ветровала, която преди повече от четвърт век се ползваше с повече известност, отколкото днес сред софийските скиори. Там има и влек, и отделен детски влек. Базата разполага с инструктури и екипировка под наем.

Когато бузите поруменеят, или при още по-голяма умора, планниският дом Офелиите с неговите 12 легла и с истински домашни суджуци и пастърми, които сушат там, е на ваше разположение да отседнете насред зелената горска част на Витоша.

Наоколо в тази зона има и други атракции – Златните мостове, Боянският водопад, а най-близо – Яворова поляна с бюст на големия ни поет и дори със сцена, където могат да се организират партита и концерти.

Удобство е, че се стига и с кола, има си паркинг, така че важи и за т.нар. „кашкавал – туристи”, които го помързява, особено през уикендите, да вървят, но пък искат да се чувстват сред природата и да дишат хубав въздух, при това недалеч от мръсната пелена над София.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени