FACEBOOK

Здравец е курортът на Пловдив

Има ли своята Витоша Пловдив? Има ли си собствен ски-курорт ? Да, и също като  столицата на България – София, не го цени достатъчно.
Малцина у нас дори подозират, че само на 20 км, над неговия своеобразен Холивуд, прочутото с именията на митничари, фолкзвезди, политици и адвокати Марково – местен вариант на шопските квартали на богатите Бояна, Драгалевци и Симеоново, е ски зона Здравец. Пътят оттам обаче е трудно проходим зиме и по-подходящ е вариантът през Белащица.

Това е ниската част на Родопите, където има могъщи иглолистни гори. Има построен модерен екохотел. В него има достатъчно забавления и възможности за приятно прекарване на времето на онези, които не карат ски: закрит плувен басейн, сауна и парна баня, фитнес, стаи за масажи и други терапии.

За скизоната до него има гардероб и училище. Пистата не е дълга, но е широка. Трасето е направено така, че създава условия за различни степени на трудност. Влековете са два, а машините за изкуствен сняг осигуряват условия за зимни спортове и през по-топли дни. Всеизвестен е фактът, че Родопите трудно задържат изобилна покривка. Картите са 14 лв. за възрастни и 11 лв. за деца. Нощно каране може да се практикува в понеделник, сряда и петък.
Базата е направена не само за зимния сезон. Направени са атракционен въжен парк, футболно игрище и тенис корт, детски площадки в съседство с хотела. Предвидени са възможности да практикуват любителите на лова, за който има специален парк, и на ездата, които се впечатляват много от околността, докато я разглеждат по активен начин.


За нуждите на ресторанта има собствено стопанство. Продуктите за трапезата идват направо от еко фермата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени