FACEBOOK

Отстранена ли е майката на евродепутатката Майдел от АстраЗенека?

Зоя Паунова е била уволнена като български представител на придобилия скандална слава покрай недотам успешната си ваксина с 62% ефективност след втората доза според данните на ЕМА фарма-гигант Астра Зенека, ако се вярва на упоритите информации, които неофициално текат във висините на властта.

Верен на професионалните стандарти, още на 19 март 19 минути попита на нейния мобилен телефон самата майка на евродепутатката Ева Майдел дали това е вярно. Понеже тя не ни вдигна, написахме кратко и ясно текстово съобщение със следните въпроси:
-    Продължавате ли да бъдете шеф на АстраЗенека за България?
-    Ако са верни слуховете, че са Ви освободили, каква причина изтъкват?

До момента на написването на информацията, която четете – 15 часа на 22 март, все още не сме получили отговор.
Дали може да се тълкува мълчанието като знак на съгласие?

Какъв точно отговор е това „не потвърди, но и не отрече”, както колегите обичат да пишат в такива ситуации?

На сайта на АстраЗенека за България все още фигурира снимката, името и цитат на Зоя Паунова като изпълнителен директор, който звучи леко комично на фона на случилото се напоследък с имиджа на фирмата. Особено на фона на последните немски и австрийски научни изследвания, категорично доказващи връзката ваксина – тромбоза. Това обаче нищо не значи – и Панайот Рейзи дълго време след падането си от поста на кмет на Созопол фигурираше като ръководител в сайтове.

Напомняме, че в други държави представители на АстраЗенека заеха активна позиция по темата за ваксината, за да има и второ мнение за случващото се с нея – при това още от ранната есен, когато се разбра, че тя закъснява с поне 2 месеца спрямо очакванията и предплатеното от ЕК, та и до ден днешен, когато Брюксел заяви, че ще съди фармагиганта. При това активната позиция на фирмата се вижда в страни, където  не нейна е ваксината, от която съответното правителство е поръчало най-много бройки, пренебрегвайки други препарати. А не държави, където е фаворизирана, какъвто е случаят с България.

19 минути най-почтено е изпращал и друг път въпроси на Паунова като представител у нас на АстраЗенека, на които тя отново не е отговаряла, въпреки че те са от безспорен обществен интерес, както и всяка информация от първа ръка за медикамента. Все пак, вече имаме 3 известни смъртни случая след ваксинация с него, както и десетки взривни странични ефекти като температура 41 градуса и т.н.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени