FACEBOOK

7 починали, 17 с тежки и 46 с остри реакции след АстраЗенека в Ю. Корея

Южна Корея, която ваксинира 562 000 души за 2 седмици или близо по 50 000 души на ден, регистрира вече 7 починали след приемането на ваксината на Астра Зенека, която там се бие от 26 февруари. 17 други пациенти са получили тежки странични реакции, но не са на смъртно легло след инжектиране с препарата по официална статистика на здравните власти на страната. Не толкова тежки остри реакции са получили трети 46 корейци, боцнати с ваксината на АстраЗенека.

При 51,7 млн. души население или над 7 пъти повече от българското, починалите с коронавирус в Южна Корея са едва 1675, 6 за последния ден, срещу над 11 285 души в България, 51 за последното отчетено у нас денонощие.

Никой обаче не говори за корейски модел, само за български, или поне у нас. Вероятно поради ясното показание за уникално работещата и наистина пазеща здравето на хората система в страната, която широко използва и технологичните новости като изкуствен интелект за спешната помощ, за да няма чакане и закъснение на линейки и издъхнали на пътя до болницата хора, както и диагностика по телефона или зуум, вместо тестове на място и т.н.
Позитивните тестове за година коронавирус са 96 017 до понеделник в 16 часа.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени