FACEBOOK

Франция и Италия спряха АстраЗенека, искат сметка на Урсула и фирмата с предплатени ваксини

Франция обяви, че спира напълно ваксинацията с АстраЗенека, която без друго хората не искат да си слагат, но с ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРЕВОЖНА ФАКТОЛОГИЯ: 30 СЛУЧАЯ НА ТРОМБОЕМБОЛИЯ НА ВЕЧЕ ИНЖЕКТИРАНИ С ПРЕПАРАТА. Италия също забрани ваксинирането с медикамента, понеже има съмнения за 2 смъртни случая, като и в двете страни става въпрос само за млади и здрави хора - те не боцкат със съмнителния продукт над 55-годишни и хора със сериозни заболявания. Напомняме, че тези ваксини бяха предплатени още лятото от ЕС на фармагиганта, представляван у нас от майката на евродепутата Ева Майдел. При това в договора не се предвижда търсене на сметка на фирмата нито за забавяния, нито за вреден продукт и усложнения, отговорността остава за държавите-членки. Напомняме, че България поръча най-много от тези ваксини от предложения пакет от 6 от ЕС, а първоначално изобщо отказа Файзер и Модерна. Българската агенция по лекарствата единствена от националните органи по медикаментите в ЕС не изследва, а одобри ваксината на Астра Зенека. Нито пък след това проведе проучвания за разлика от другите, които и намериха ужасяващите странични ефекти.

Водачката на италианската опозиция Джорджа Мелони, на снимката, в най-авторитетното предаване на държавната телевизия РАИ Порта-а-порта, която е и ЛИДЕР НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ КОНСЕРВАТОРИ, ПОИСКА ДА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА ОТ УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН. Тя беше подкрепена от най-влиятелния вестник в страната Корриере делла Сера - един от символите на европейската журналистика. Появилите се слухове за желана оставка на неадекватната председателка на Европейската комисия вече са на път да се превърнат в категорични искания за оставка, а след това може би и още нещо.

Вече 8 държави в ЕС спряха ваксинирането с АстраЗенека. Днес това сториха и две от страни със специални отношения с Евросъюза - Норвегия и Исландия. И двете, наред с първата спряла ваксината Швейцария, са с най-добрите здравни системи и най-високия стандарт на Стария континент. Първата забранила в ЕС препарата Австрия също е в този престижен клуб, заедно с Дания, която стопира инжектирането по-рано в четвъртък. Франция и Италия също са в челото на класацията по качествено здравеопазване и собствена напреднала наука в сектора. На практика единствено Германия от медицинските колоси на Европа засега, макар и де факто спряла, все още не е обявила де юре забрана на ваксината против коронавирус на Астра Зенека. Прости факти.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени