FACEBOOK

€30 000 е само залата за обявяването на кандидата на ППДБСС за кмет на София

В залата с наем над 30 000 евро на мол Парадайз, в която преди месеци се учреди като партия Спаси София, коалицията ППДБСС ще представи в 19 часа във вторник кандидата си за кмет на столицата. Думата „коалиция” отново е избягната и в този случай, а според формулировката на получената от 19 минути покана, просто става дума за „обща кандидатура”.

Интересно е дали явяването ще бъде с една, две или дори три листи за общински съветници, което не е маловажно за тежестта на отделните партии и за възможностите им за маневри в бъдещия градски парламент. След като ДБ надхитри ПП в общите им списъци за парламент, като набута 9 души повече от предишния вот за сметка на Промяната при 70 000 изгубени гласа, „пепетата” ще имат повишено внимание да не бъдат излъгани за пореден път.

Ако листата е една, целта ще бъде новата Тройна коалиция да вземе над половината от местата в Столичния общински съвет. Същата цел си бяха поставили ППДБ на изборите преди няма и 4 месеца – на 2 април. Но най-меко казано не я постигнаха. Вместо да спечелят повече гласове с обединението си, 2-те сили изгубиха 70 000 гласа, което беше над 15% от целия им електорат.

Любопитно е да се види, след като 2 в 1 не доведе до добро, дали 3 в 1 е неочаквано добра или очаквано недобра комбинация.

По обещанията на Христо Иванов представянето на общата кандидатура трябваше да е станало още преи 2 седмици, а Борис Бонев се беше изказал неласкаво за правителствената коалиция на ППДБ с ГЕРБ.


Причината е проста: малко трудно и невъзпитано ще бъде да се критикуват схеми на партньор в управлението, защото общата власт означава подялба и това е ясно за всеки.

Явно тези негови притеснения са попреминали, като сред общинските съветници се говори, че сделката е кмет от ППДБ и Бонев за водач на евентуалната обща листа на новата Тройна коалиция и бъдещ председател на СОС. В когото всъщност е реалната власт. Дори разписването на отпуските на кмета.

Както личи по поканата на ППДБ, която получихме, журналистите – вече традиционно за тази уж отворена и прозрачна „сглъбка”, няма да имат време за въпроси. Обещават се лични „интервюта” с продължителност по 5 минути. Това, както знае всеки професионалист, не може да се нарече дори „блиц”.
Следователно, лидерите на ППДБСС няма да искат или няма да могат да отговарят на въпроси. Някои много важни, като споменатите по-горе. И другите – не толкова важни.

Например, ако Кирил Петков още не се е върнал от сърф-ваканцията си никое време на Лефкада, защо не го е сторил?


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени