FACEBOOK

Б.Бонев не спази обещанието да отговори на въпросите на 19’ за финансирането на учредяването на партията му и билборд кампанията й общо за поне 100 000 лв.

Борис Бонев, който обеща за ден-два да отговори на въпросите, които 19 минути му постави още в понеделник по обед около финансирането на учредяването на неговата партия Спаси София, не успя за 3 дни да отвърне.

Напомняме, че то се проведе в най-скъпата конгресна зала на столицата – в мол Парадайз, където само наемът на помещението, на столове, видеоинсталация, подиум и другите използвани от организаторите неща струва над 30 000 евро/60 000 лв. по категоричните документални свидетелства на вече използвали я експерти в ивент-бизнеса.

Ако са използвани отстъпки или е получено безплатно, това създава сериозни притеснения на фона на скандалите за непрозрачни партийни дарения в последните дни. Напомняме, че молът беше руско притежание, а след това отиде в дружество от РЮА във време на падането от власт на авторитарен президент.
Отделно логистиката и кетърингът на партиен конгрес с повече от 700 делегати излизат не по-малко от 20 000 лева.

Поне още толкова струват само 10 билборда на възловите места в София, които са използвани от Спаси София.
Общата сума излиза поне 100 000 лв., а според опитните лидери в този бизнес в реалния живот струва и много повече.

Тъй като партията няма субсидия, а след като твърди, че ще играе само на столичен терен, няма и да има, финансирането е твърде важен елемент. Все пак бъдещата кампания за местни избори в София наесен ще струва над 1 000 000 лв. на партия, а с връщането на хартиената бюлетина и организацията на цяла армия наблюдатели на вота – и много повече.

На този фон един от въпросите към Бонев беше за спонсорирането на коледната „украса” от Спаси София пред черквата Св. Седмочисленици. Липсата на всякаква естетика не е такъв проблем, какъвто е финансирането от една от фирмите от обръча на фармаолигарха Огнян Донев, което е твърде лесно проследимо чрез Търговския регистър.

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени