FACEBOOK

2 М лв. за тази „реклама” в „метрото” от Р. Василев като министър

Тези табла със зле поставени плакати, чиято площ няма и метър на метър, са митичната „реклама” на тотото „в метрото” за 2 млн.лв. народна пара – по левче от джоба на всеки работещ българин, с която се похвали от своето министерстване, дори в петък пред Сашо Диков, бившият вече бос на ММС и настоящ кандидат за депутат Радостин Василев.

Простото око вижда: първо, тази реклама дори не е в метрото, а е в подлеза между 2-те метростанции Сердика. Второ, тя нищо не струва, камо ли 2 милиона лева. Трето, ако някой търси да види истинска реклама В метрото, няма как да не отбележи визиите на ЕФБет на една от централните метростанции. Обиколихме ги всички. Там и преди повече 2 месеца, когато се заговори за въпросния договор, действащ от началото на годината, и сега РЕКЛАМА НА ТОТОТО НЯМА.

Още по-малко реклама, която по някакъв начин би могла да бъде „по-ефективна”, отколкото на националните телевизии Нова и бТВ, както пред Диков се опита да я представи ексминистър Василев, за да се защити.

Сега сериозните данни: обхватът на двете национални телевизии е над 4 млн. българи на цялата територия на страната. Целият поток през метрото е 350 000 души, но не е ясно колко от тях повтарят превоза си, при това са на територията на един град, представлявайки 20% от населението му дори в идеалния случай.


Всеки разбира, че за над 10 пъти по-малък обхват, държавата – в лицето на Р. Василев, е платила от нашите пари на данъкоплатци същите средства, които е давала за 10 пъти по-голям дял от населението преди.


Като добавим признанието на самия Василев пред Диков, че е назначил двамата си най-добри приятели да управляват тотализатора, който извършва плащането, нещата стават още по-съмнителни.


Висш пилотаж е на този фон иначе елементарното разсъждение, че е най-меко казано нелогично същото правителство, което дава колосалната сума от 2 млн. лв. за реклама в метрото, да отреже разширяването на същото това метро от Плана за възстановяване, за да даде нужните 117 млн.лв. да прави „градска железница” – всъщност да купи нови влакове, които да возят незнайно кого от гара София – Север до Казичене. Някой да не си помисли, че въпросните 2 милиона лева отиват за метрото – не, отиват в частна фирма.


Отделен въпрос е, че наличните пана в никакъв случай не струват 2 млн.лв. дори за век напред.

А също, че няма как т.нар. „активности под чертата”, каквито се явяват подобни площи на рекламен жаргон, да бъдат сравнявани или още по-малко противопоставяни, както направи Р. Василев пред Диков, с канал „над чертата”, какъвто е телевизията по принцип, да не говорим за двете най-гледани национални телевизии.


Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени