FACEBOOK

Воюваме с бг оръжие и боеприпаси: Украинският посланик уличи Нинова в лъжа (ВИДЕО)

Корнелия Нинова беше категорично уличена в лъжа от украинския посланик у нас в интервю пред Нова телевизия, като посочи, че страната му воюва с българско оръжие и боеприпаси. Управителката на БСП отрича факта, който освен Киев, категорично потвърдиха австрийската армия, Ню Йорк Таймс, куп международни журналистически и разузнавателни разследвания, както и руските тв канали, които дори показаха кадри със специалната ни продукция от фронта, даже премиерът на кабинета Петков - Кирова, в който тя беше ресорен министър Кирил Петков.

Ето какво публикува по темата, освен видеото от Здравей, България, бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов, който води 2 дела за клевета срещу Корнелия Нинова във връзка с нейни твърдения по оръжейния бизнес. Темата е още по-актуална във връзка с проруските изказвания на Нинова в разлог днес. "Гузен негонен бяга":

"Това е откъс от интервю на Посланика на Украйна у нас по повод 6 месеца от началото на войната там.

Наложи му се да отговаря на напълно нормални въпроси, но в случая те бяха много неудобни за него поради двуличното поведение на г-жа „нито един патрон за Украйна“, всички знаем коя е тя.Човекът е честен и не може да заблуждава обществото ни, а същевременно като дипломат не може да си позволи да уличи в лъжа български партиен лидер - бивш министър до преди дни.
Дали сме доставяли оръжие на Украйна?

„Да, има помощ (военна) от България, тя може би не е явна, не е особено афиширана, може би чрез трети страни … за оръжие, за различни боеприпаси. От една страна, като че ли официално няма такава декларирана помощ, но от друга страна по принцип определени действия имат място, продължават се от самото начало и чак до сега“. Цитатът е дума по дума на 100% - вижте сами във видеото по-долу.


Ремонтира ли се у нас украинска военна техника 4 месеца след решението на Парламента?
„Има определени раздвижвания по този въпрос, не бих казал, че някакви доста сериозни или много резултативни“ (Отново цитирам дословно).

От началото на войната до оставката на Правителството се излагаме пред чужденците с двулично поведение - правим едно, а говорим друго. Това принуждава Посланика сконфузено да говори полу-несвързано в отговор на конкретни въпроси. Не коментирам репутацията ни по тази линия пред евро-атлантическите ни партньори. И както всички знаем, този международен резил е заради една жена – партиен председател.

Крайно време е тя да осъзнае, че една лъжа повторена 100 пъти, не става истина, поне не за интелигентните хора. Пропагандата чрез повтаряне до безкрай е отживелица от комунизма и не работи в наши дни. Обществото ни е изтерзано, но ние не сме глупаци!".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени