FACEBOOK

Неизвестен товар отлетя от България към Украйна

Радарите засякоха тежко товарен самолет Ан-124 (Руслан) да лети от Бургас към Киев в сряда, сочи справка на най-популярния регистър за проследяване на полетите Flightradar24. Напомняме, че това се случва на фона на силното изостряне на отношенията между Русия и НАТО покрай ситуацията в Украйна.

В българските медии няма никаква информация за полета и не е ясно какво е реално е имало на борда на товарния самолет. В момента страната ни не може да се похвали като голям износител на каквато и да е продукция, освен на тикви или оръжия. България отдавна не изнася плодове и зеленчуци за страните от бившия СССР, а предвид сезона най-вероятен остава последният вариант - военна продукция.

В същата вечер обаче световните медии съобщиха, че в Киев пристигна третият за последните дни самолет с американски оръжия, сред които и летални. Сега официално Украйна получава и военни товари и от Великобритания и балтийските страни.

Напомняме, че още през 2018 г. от 19 минути единствени писахме как българско оръжие незаконно пристига в бившата съветска република. Тогава съобщихме за репортаж на руската телевизия НТВ, който разкри как Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продават оръжия на собствените си противници от другата страна на барикадата, а след това следите се замитат чрез  инциденти в оръжейните складове и заводи. В репортажа се спомена за продукцията на Арсенал и държавния ВМЗ-Сопот, която по заобиколен път достига до бойните полета на гражданския конфликт в Украйна.

Ако товарът на Ан-124 наистина е военен, то излиза, че България подпомага военен конфликт в страна, където живее най-голямата българска общност зад граница.

Егор Глазунов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени