FACEBOOK

ЕС не ще война с Русия: Шолц и Макрон

Европейският съюз е за мирно и дипломатическо решаване на всички въпроси, свързани с противоречията между Русия и Украйна стана ясно от обща пресконференция на двамата лидера на Съюза, към който принадлежи и България – канцлера на Германия Шолц и френския президент Макрон.

Позицията е доста различна от изказаната от българския премиер Кирил Петков, който явно няма или поне няма адекватни външнополитически съветници и личи, че е далеч от европейската политика и нейните флагмани.

Франция и публично изказва своето негодувание относно монополизирането на позицията на колективния Запад от САЩ, което за намиращия се в предизборна кампания президент Макрон е поредна демонстрация на пренебрежение към водещата роля на страната му и на него лично в Европа.

Напомняме, че Шолц направи четири ясни знака на САЩ за няколко дни: отказа сега да посещава Вашингтон по покана на Байдън, блокира гласуването Русия да бъде извадена от банковата система СУИФТ, отказа да приеме щатския държавен секретар Блинкен, не допусна през небето си британски самолети, пренасящи оръжие за Украйна.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени