FACEBOOK

Возим оръжието до Полша, оттам отива в Украйна: ето как

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания “Мотор Сич Еърлайнс” е излетял от Бургас в 1 часа тази нощ, кацнал е във Варна след 21 минути, а в 4 часа е излетял за Жешов, Полша /полет M96547/. След това същият самолет се е върнал обратно във Варна днес малко преди 12 ч на обяд /полет M96548/. Това показват данните от портала FlightRadar24, пише в. Сега.

Движението на самолета засилва съмненията, че България вече изнася оръжия за Украйна.

Фирмата собственик на машината е свързана с “Мотор Сич” - украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където беше и основното летище на авиокомпанията преди войната.

Сега обаче самолетът е излетял от полския град Жешов, чието летище “Уолстрийт Джърнал” определя като “основна артерия за прехвърляне на оръжия” към Украйна с цел отбиване на руските атаки.

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна.

Новината идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който днес заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като “цинични” обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени