FACEBOOK

Съдят Рена, ПП, за обогатяване

Русенският съд даде старт на делото срещу бившия депутат и настоящ общински съветник Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“.

Русенският съд даде старт на делото срещу бившия депутат и настоящ общински съветник Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“. Любопитното е, че ищец е Народното събрание на Република България. Стефанова, която беше и кандидат за кмет на Русе, е обвинена в „неоснователно обогатяване“, твърди Анонс.бг.

Тя категорично отказа да отговори на въпроса защо българският парламент я съди.

Дългогодишната адвокатка на Николай Събев бе придружена от адвокат Николинка Мянкова, с която делят една кантора. Сред свидетелите бяха синът й Едуард, който работи в куриерската компания на Събев, както и неговата половинка Даяна.

В началото на заседанието Стефанова се обърна с молба към съда то да се води при закрити врати.

Припомняме, че като действащ депутат през 2022 година Стефанова бе осъдена на три месеца „условно“ с три години изпитателен срок, след като се призна за виновна и сключи споразумение със Софийската градска прокуратура за пътен инцидент, при който е пострадала пешеходка.

Тогава Рена Стефанова бе наказана и с „лишаване от право да управлява моторно превозно средство” за срок от 3 месеца.

Пътният инцидент става в деня на откриването на 47-ия парламент – 13 декември. Стефанова прави ляв завой по ул. „Одрин“, на кръстовището с бул. „Тодор Александров“, нарушавайки правилата за движение по пътищата, блъска пешеходка. На пострадалата й е причинена средна телесна повреда.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени