FACEBOOK

Има доставки на БГ оръжие за Украйна: ДБ

"По публикации в авторитетни украински издания, български военни изделия от военно-промишления комплекс са на 4-то място по доставки", заяви пред БНТ съпредседателят на Демократична България (ДБ) Атанас Атанасов. "Тук едно лицемерие", подчерта той.

"Тоест, нашата военна промишленост генерира продукция, която отива там, но политически ни е страх да заемем позиция", посочи Атанасов

Напомняме, че в публичното пространство отдавна се говори, че чрез преотстъпване и препродажба, българско оръжейно производство достига до бившата съветска република.

Атанасов посочи още, че ДБ ще продължи да настоява българският парламент да вземе решение, с което Министерският съвет се задължава да окаже военна помощ на Украйна - въпреки съпротивата на БСП. 

"Виждам страх в определени политически среди в България. Няма да дойде 9 септември, трябва да се заеме позиция", заяви той.

Припомяме също, че въпреки своята позиция Унгария и България се съгласиха с общата позиция на ЕС и платиха своя дял за финансирането с 1,5 милиарда евро на доставките на оръжие в Украйна.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени