FACEBOOK

2 сделки за оръжие „минали” без ДАНС, голям проблем за Кор. Нинова

19 минути разкри сделка за доставка на оръжие за Украйна, която е „минала” през комисията за износ, оглавявана от Корнелия Нинова, без да има разрешение от ДАНС. Оказва се, че тя не е била единствена, разказаха пред 19 минути източници от върховете на властта. Става въпрос за два случая. Което прави проблемите на все още вицепремиера в оставка изключително големи.

Разбира се, както призна и премиерът в оставка Кирил Петков не става въпрос за пряк износ, а за опосредстван, което има и много просто обяснение: небето над Украйна е затворено повече от 4 месеца, така че няма как самолети с военна продукция да кацат направо там, както беше до старта на войната на 24 февруари.

Напомняме, че България е изнесла без разрешение на ДАНС противотанкови управляеми снаряди, каквито произвеждаме в държавния ВМЗ – Сопот и това е едно от обясненията за смяната на 3-месечния и назначен от самата Нинова борд на огромното предприятие. Пресцентърът на повереното й министерство 4 дни мълчи по този повод и не коментира. А мълчанието е знак на съгласие.

Пламен Валентинов


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени