FACEBOOK

Украйна получава тежко БГ въоръжение: Австрия

България предоставя на Украйна тежко въоръжение и артилерийски установки, става ясно от видеоклип в официалния канал на австрийските въоръжени сили в YouTube.

Военните експерти детайлно изясниха коя страна как и с какво подпомага украинската армия. Между 3:15 и 4:40 минута австрийски офицер показва тежко въоръжение и артилерийски установки, предоставени от страната ни.

Според информацията на австрийските военни, България е предоставила част от своите танкове Т-72. По информация от 2020 г. страната ни разполага с 90 от съветските машини.

Срещу руските сили се изправят и български артилерийски установки Д-20 с оръдие 152 мм, наричано още гаубици. Те също са съветско производство и имат обсег 17,4 км. Според публични данни от 2010 г. страната ни разполага с близо 200 броя от тях.

Напомняме, че според данни на The New York Times страната ни и още 5 държави продават съветски модели оръжия на американската компания Ultra Defense Corp., базирана в Тампа, Флорида, която заобиколно снабдява и Украйна. В същото време ресорният вицепремиер по износа на въоръжения е Корнелия Нинова, която уж е срещу експорта му за бившата съветска република и редовно отрича да има такъв.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени