FACEBOOK

Каквото можете, давайте: Зеленски към Петков

В провелия се вчера (13 март), телефонен разговор между министър-председателят Кирил Петков и президента на Украйна Владимир Зеленски, украинският държавен глава е помолил за допълнителна помощ от всякакво естество.

Това каза на брифинг в Министерски съвет, посветен на компенсациите за ток за бизнеса, премиерът Кирил Петков. Интересна подробност - за провелия се разговор съобщиха от украинското посолство в София, както и самият Зеленски в Туитър, но така и нямаше официално съобщение от правителствения пресцентър.

"Истината е, че г-н Зеленски помоли за всякаква помощ. Каза - каквото можете, хуманитарна, каквато помощ можете да дадете, давайте", сподели подробности от разговора Петков.

"Помоли ни и за продължителен подход в разговорите на ниво Европейки съюз за тяхната пътека за интеграция в съюза", добави той.

Зеленски освен това благодарил на българското правителство за доставената до момента помощ - медикаменти, осемте камиона с хуманитарна помощ. Украинският президент освен това изразил благодарност и за това, че страната ни активно приема бежанци от страната и е изградила ясен механизъм за подкрепа.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени