FACEBOOK

Безплатен градски транспорт за украинците, предлагат общинари

Общинските съветници от групите на ГЕРБ-СДС и "Патриоти за София" внасят предложение до местния парламент - бежанците от Украйна да могат да ползват безплатно публичния градски транспорт в София срещу документ за самоличност, съобщи БНТ. Мярката ще се прилага 3 месеца.

Предложението е част от мерките, които Столична община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас.

Управляващите в столичната община са решили да купят и дарят 100 броя месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София, като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

Миналата седмица бе подкрепено и предложението на кмета Йорданка Фандъкова за отпускане на 300 000 лева от бюджета на Столичната община за оказване на помощ на все повече бягащи жени, деца и възрастни хора от Украйна. Средствата ще бъдат насочени към вече създадената организация за придвижване, настаняване и издръжка на търсещите закрила в София.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени