FACEBOOK

САЩ признаха за биооръжието си в Украйна

След настояване на Китай и на сенатори по повод обвиненията на Русия за разкрити при нейната инвазия лаборатории за биологично и химическо оръжие в Украйна, заместник – държавният секретар Виктория Нюланд призна този факт и похарчените над 200 000 000 долара от американския бюджет за това. Напомняме, че такива оръжия са забранени със специална международна конвенция.

„Украйна има съоръжения за биологически изследвания. Работим как да предотвратим попадането на тези изследователски материали в ръцете на руските сили”, каза тя на изслушването в Сената.

"Изявленията на говорителя на Държавния департамент свидетелстват за опасенията на Вашингтон, че ще се потвърди, че Украйна и САЩ нарушават Конвенцията за биологичните оръжия", заяви във вторник руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, съобщава ТАСС. Руските въоръжени сили разкриха фактите за спешното прочистване от Киев на следи от военно-биологичната програма, добави дипломатът.

„На украинска територия е била сформирана мрежа от биологични лаборатории – повече от 30 обекта. Пентагонът е клиент на извършената работа по тях. В изпълнението на проекти участва фирма, свързана с военното ведомство, на първо място Black and Veatch“, заяви посланик Антонов във Фейсбук страницата на руското посолство в САЩ. Както отбелявза той, по време на специалната операция в Украйна „въоръжените сили на Русия разкриха фактите за спешно прочистване от режима на Киев на следи от военно-биологичната програма“.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени