FACEBOOK

Руското министерство на отбраната публикува тайната заповед на Киев за офанзива срещу Донбас

Руското министерство на отбраната е публикувало секретна заповед за настъпление срещу Донбас през март 2022 г. , издадена от командира на украинската Национална гвардия, съобщи в сряда пред журналисти говорителят на министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС.

"Руското министерство на отбраната публикува оригинална заповед, издадена от командира на украинската Национална гвардия генерал-полковник Николай Балан на 22 януари 2022 г. ", каза той.

Конашенков подчерта, че "заповедта, връчена на командващите офицери от Украинската национална гвардия, съдържа подробен план за подготовка на ударна група за провеждане на настъпление в района на така наречената "операция на съвместните сили" в Донбас".

"Документът създава батальонна тактическа група от Четвърта оперативна бригада на Националната гвардия, осигурява необходимите доставки и я пренасочва към 80-а отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна. Бих искал да отбележа, че от 2016 г. насам бригадата се обучава от американски и британски инструктори в Лвов в съответствие с програмите на НАТО за обучение", подчерта говорителят на руското министерство на отбраната.

Конашенков допълни, че в заповедта е възложено на заместник-началника на Националната гвардия да осигури бойната координация на батальонната тактическа група с 80-а отделна десантно-щурмова бригада в периода 7-28 февруари.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени