FACEBOOK

Екостикерите не допринасят с нищо към екологията: Инж. Богдан Милчев

Свързани новини

Екостикерите на колите не допринасят с нищо към чистотата на въздуха и екологията. Това каза инж. Богдан Милчев, директор на Института за пътна безопасност, коментирайки обсъждането те да отпаднат. Припомняме, че всички тези еко-, застрахователни и т.н. стикери, които са и незаконни, ги печата червеният депутат Петър Кънев.

По думите на инж. Богданов, през петте месеца от въвеждането на екостикетите на колите, с приход е единствено фирмата, спечелила обществената поръчка за отпечатването им и допълни:„Няма печалба в държавните институции,както и принос за екологията, а в пунктовете за техническите прегледи нямат готовност за автоматичното свързването с автомобилната администрация. “

Според депутати от четворната коалиция, министъра на транспорта Николай Събев и омбудсмана Диана Ковачева влиянието им върху чистотата на въздуха е спорно. В същото време - скоро всеки уред в пункт за технически прегледи ще бъде свързан автоматично с автомобилната администрация. Целта на връзката между пунктовете и системите на Автомобилна администрация е да се сложи край на манипулациите при прегледите на автомобилите. До края на януари системите трябва да са свързани и да започнат работа.

Кой плаща цената и за кого са приходите, за контрола на фиктивните технически прегледи и кои трябва да бъдат приоритетите в работата на транспортното министерство, в звуковия файл чуйте интервюто на Тошка Събева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени